Kako poboljšati brzinu udarca

Mnogi borci smatraju da što više napreduju moraju sve više pažnje da posvete unapređenju brzine udarca. Veoma je bitno da se tokom treninga fokusirate na brzinu udaranja jer tokom meča fizička sila je zanemarljiva u odnosu na brzinu udaraca, što znači da ako je vaš protivnik brži od vas postoje jako velike šanse da ćete okršaj izgubiti. Evo u tekstu koji sledi navešću vam par jednostavnih ali takođe i efikasnih načina kako unaprediti brzinu vaših udaraca.
brzina-udarca

Kako poboljšati brzinu udarca

  1. Prvo ćete morati da se umno fokusirate na samu brzinu, da vam je tokom treninga brzina vaših udaraca na pameti u svakom trenutku. Trening u teretani je takođe poželjan ali generalno ćete želeti da se držite samo treninga osnovnih grupa mišića tj. mišića koji povezuju vaše trbušnjake, grudi i leđa.
  2. Snaga gornjeg dela tela je jednako bitna kao i snaga nogu, ali ključni mišići koji su odgovorni za brzinu udarca su mišići abdomena. Još jedan trik koji doprinosi velikoj promeni brzine udarca na bolje je sposobnost da se opustite a to se postiže upornim treningom. Kada su naučnici proučavali različite sportiste došli su do saznanja da u trenutku samog udara ljudski mozak reaguje na taj način da smanji sve mozdane funkcije na nivo kada čovek meditira ili spava. Ovaj fenomen je poznat kao delta moždani talas. Kada vam je um napet samim tim je napeto i vaše telo i reagovaće mnogo sporije nego kako bi reagovalo da se smireni i staloženi.
  3. Vežbe disanja, meditacija pa čak i joga mogu poboljšati brzinu vaših udaraca ako ste već probali na sve načine da kordinirate vašu brzinu a niste bili uspešni. Kada trenirate da biste povećali brzinu počnite sporo i postepeno povecavajte brzinu, ovo će vam pomoći da povećate brzinu vaših udaraca a da ne izgubite na tehnici udaranja. To je meni bilo bilo prilično teško savladati u početku zato sto sam bio koncentrisan da to radim sto brže, bolje i jače a ustvari nisam obraćao pažnju na to da gubim fokus na sam trening
  4. Koristite takozvanu speed bag (brzi džak) da biste unapredili vašu brzinu udaranja ali da biste takođe razvili kondiciju i izdržljivost koja će vam biti potrebna da biste mogli da posedujete neku odrećenu brzinu tokom celog meča. Kada vežbate na običnom džaku za udaranje obratite pažnju na rad vaših nogu i nemojte pokušavati da udarite džak sto jače vec je skontentrišite na to da prosledite par brzih i preciznih udaraca, kada trenirate na ovakvom džaku najbolje ga je zaljuljati jer se onda mora obratiti pažnja i na rad nogu a samim tim sto se džak pomera biće vam mnogo teže da se fokusirate na pravilan udarac.
  5. Što više razvijate vaše abdomenalne mišiće lakše ćete moći da budete opušteni tokom borbe i samim tim ćete dobijati na udaračkoj brzini i snazi. Ako se odlučite da trenirate bilo koji combat sport nemojte nikada dozvoliti da vam motivacija bude povređivanje nekoga niti ulična tuča jer je verujte mi mnogo drugačija situacija kada imate fizički obračun u ringu i na ulici. Primaran motiv za treniranje nekog borilačkog sporta treba da vam bude praznjenje negativne energije i odrzavanje visokog nivoa fizičke spremnosti i kondicije.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Radivoj Pavlovic

Avatar photo
Volim da čitam, gledam filmove, slušam muziku i bavim se bodybuilding-om.... \BFMV/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *