Kako se nanosi rumenilo

Većina žena nerado koristi rumenilo, jer ne znaju pravilno da ga nanesu. S obzirom da rumenilo pruža svežinu licu, zdrav i prirodan izgled, on predstavlja najbrži i najlakši način da licu pružite potreban sjaj. Da bi dobili prirodan sjaj, bez tragova nanošenja, pomoći će vam sledeći koraci:

rumenilo

Kako se nanosi rumenilo

Nanošenje rumenila
Rumenilo se nanosi kao poslednji korak u šminkanju, u obliku trougla između tri tačke – gornjeg kraja uha, vrha jagodične kosti i donjeg dela slepoočnice. Još jednostavniji način za odrđivanje regije na koju se nanosi puder je, sa se nanese na onaj deo obraza koji se podigne kada se nasmejete ili uvucite delove obraza koji mogu da se uvuku među zube, deo koji ostane iznad je pogodan za nanošenje rumenila.

Odabir četke
Za nanošenje rumenila u kamenu i prahu upotrebljava se široka mekana četka. Pre nanošenja potrebno je četku otresti, da bi se otklonio višak praha. Kremasta rumenila se najbolje nanose jagodicama prstiju, kružnim pokretima nagore. Važno je da se dobro razmaže, da ne bi ostali tragovi nanošenja.

Izbor vrste rumenila
Praškasta i kamena rumenila bolje pristaju masnijoj koži, jer upijaju višak masti, dok kremasta više pristaju suvoj koži. Kremasta rumenila mogu da se kombinuju sa hidratantnom kremom, sto će olakšati njihovo nanošenje, a time i suvoj koži dati dovoljnu vlagu, koja joj nedostaje.

Izbor boja
Nijanse jagode i paprike pristaju svetlom ili maslinastom tenu, ali treba ih naneti u manjoj količini, da lice ne bi izgubilo prirodan izgled. Tamnijem tenu odgovaraju, narandžasta, braonkasta i boja kajsije.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Marina Davidovic

Avatar photo

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

2 komentari

  1. Avatar photo

    Nadam se da će bar neko od mojih „dragih“ sa posla pročitati tvoj članak, jer se ponekad ujutru u liftu uplašim od nekih! Kao da su bile na maskenbalu pa nisu dobro skinule crvene „obraščiće“! Bravo za članak!

  2. Avatar photo
    Marina Davidovic

    I ja se nadam da će biti od pomoći! Pozdrav! :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *