Kako napraviti prebranac

PrebranacPrebranac je jako prihvaćeno jelo i vrlo često je na trpezama. Sprema se veoma lako, a „prste je da poližeš“. Najčešće se pravi za vreme nekog posta. Može mu se dodati paprika ili neko meso. Recept koji sledi je za 10 osoba.

Sastojci:

-2 l vode
-800 g pasulja (beli, tetovac)
-Lovorov list, biber u zrnu, peršun, so, ulje, vegeta
-1 kg crnog luka
-10 g belog luka
-10 g aleve paprike
-50 g paradajz pirea

Način pripreme:

1) Pasulj stavljamo da se kuva. Prva voda se baca. Lovorov list, biber u zrnu, so, vegetu. Sve to stavljamo u pasulj i kuvamo ga do 80% njegove termičke obrade.
2) Ulje, crni luk, paradajz pire, beli luk, pržimo i dodamo aleva papriku. Pasulj ocedimo od vode i dodajemo ga u masu. Mešamo i zalivamo vodom da bude 1cm iznad pasulja. Stavite u rernu da se peče i pogledajte ga sa vremena na vreme. Kada se pasulj ispeče, izvadite ga iz rerne.
3) Služi se tako što se servira na tanjir i pospe se sitno seckanim peršunovim lišćem.

Prijatno!

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Od stvari će vam trebati: , , , , , ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Marko Sretojević

Avatar photo
Veliki sam zaljubljenik u hranu i najviše uživam dok je pravim. Nadam se da će vam se dopasti moji recepti.

SLIČNO

hrskava piletina

Kako se pravi hrskava piletina sa medom i senfom

Svako od nas voli da jede nešto što je lepo, hrskavo i da ima mešavinu …

Jedan komentar

  1. ok je skroz ovako, ali jos je bolje da se doda neko povrce kao sto je sargarepa, zelen i tako dobija puniji i laksi ukus
    bar za mene:)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *