Kako voziti kola

Postoji veliki broj različitih vrsta vozila koje možete naučiti da vozite, ali postoje i posebni koraci koje morate da savladate kada vozite obična kola. Savetuje se da uzimate časove vožnje; samostalno učenje može se završiti kao katastrofa! Ne zaboravite ova pravila. Takođe, potrudite se da nikada ne pravite sudare ako ih možete izbeći.
kako-voziti-kola

Kako voziti kola

 1. Pripremite se za pravi doživljaj! Vožnja sa vama za nekoga može predstavljati pitanje života ili smrti.
  • Kupite polisu osiguranja i nosite sa sobom dokument kao dokaz.
  • Proverite da li ste isključili svetla kada izađete iz automobila.
  • Nositi vozačku dozvolu sa sobom.
  • Izbagavajte nezakonito parkiranje, “pauk” vam može odneti kola ili vam parking kontrolor može napisati kaznu koju ćete morati da platite.
  • Budite ljubazni prema drugim učesnicima u saobraćaju.
  • Nemojte prolaziti kroz crveno svetlo.
  • Nosite sa sobom gotovinu i sitan metalni novac za putarinu ili plaćanje parkinga.
  • Vozite bezbedno i poštujte sve zakone iskazane saobraćajnim znakovima, kao i one koji se podrazumevaju.
 2. Naučite da vozite kola. Upišite profesionalnu obuku vožnje u nekoj auto školi. Takođe, ako ste u mogućnosti iskoristite priliku da se dodatno obučavate uz pomoć nekoga ko je pažljiv vozač i ima iskustva u vožnji.
 3. Budite oprezni. Proverite unutrašnji i spoljašnje retrovizore; uverite se da možete da vidite sav saobraćaj i pešake iza vaših kola i ispred vas. Neka vam bude navika da koristite retrovizore svakih par sekundi tokom vožnje.
 4. Čuvajte se većih vozila kao što su veliki kamioni, autobusi i poluprikolice koje opterećuju put. Za velika vozila kao što su ova tipično je da imaju ograničenja u pogledu vidljivosti i mogućnosti manevrisanja za razliku od vaših kola i morate biti svesni toga da u slučaju da se vaša kola nađu “licem u lice” sa takvim vozilom, vaš automobil će izgubiti.
 5. Ne radite ništa na brzinu ili iznenada. Tek što ste seli za volan, a već paničite u vožnji! Pokušajte da ne prolazite kroz žuto svetlo, zbog toga što se ponekad može desiti da se vaš um jednostavno uplaši, pa u panici naglo zakočite što će prouzrokovati neprijatno cimanje vašeg tela i dovesti do mogućeg sudara otpozadi. tj. kola iza vas mogu udariti u zadnji deo vašeg automobila.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 7, prosek: 3,71

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Milorad Stanojković
Automobili su oduvek bili moj najdraži hobi. Nadam se da ću svojim savetima pomoći drugima.

2 komentari

 1. Dušan Miletić

  Е да се свако придржава ових ствари, много би се мање гинуло, али нажалост све је мање таквих.

 2. Suzana Milosevic

  Veoma koristan članak,šteta što ga se ne pridržavaju svi vožači.

Ostavite odgovor