Kako voziti kola

Postoji veliki broj različitih vrsta vozila koje možete naučiti da vozite, ali postoje i posebni koraci koje morate da savladate kada vozite obična kola. Savetuje se da uzimate časove vožnje; samostalno učenje može se završiti kao katastrofa! Ne zaboravite ova pravila. Takođe, potrudite se da nikada ne pravite sudare ako ih možete izbeći.
kako-voziti-kola

Kako voziti kola

  1. Pripremite se za pravi doživljaj! Vožnja sa vama za nekoga može predstavljati pitanje života ili smrti.
    • Kupite polisu osiguranja i nosite sa sobom dokument kao dokaz.
    • Proverite da li ste isključili svetla kada izađete iz automobila.
    • Nositi vozačku dozvolu sa sobom.
    • Izbagavajte nezakonito parkiranje, “pauk” vam može odneti kola ili vam parking kontrolor može napisati kaznu koju ćete morati da platite.
    • Budite ljubazni prema drugim učesnicima u saobraćaju.
    • Nemojte prolaziti kroz crveno svetlo.
    • Nosite sa sobom gotovinu i sitan metalni novac za putarinu ili plaćanje parkinga.
    • Vozite bezbedno i poštujte sve zakone iskazane saobraćajnim znakovima, kao i one koji se podrazumevaju.
  2. Naučite da vozite kola. Upišite profesionalnu obuku vožnje u nekoj auto školi. Takođe, ako ste u mogućnosti iskoristite priliku da se dodatno obučavate uz pomoć nekoga ko je pažljiv vozač i ima iskustva u vožnji.
  3. Budite oprezni. Proverite unutrašnji i spoljašnje retrovizore; uverite se da možete da vidite sav saobraćaj i pešake iza vaših kola i ispred vas. Neka vam bude navika da koristite retrovizore svakih par sekundi tokom vožnje.
  4. Čuvajte se većih vozila kao što su veliki kamioni, autobusi i poluprikolice koje opterećuju put. Za velika vozila kao što su ova tipično je da imaju ograničenja u pogledu vidljivosti i mogućnosti manevrisanja za razliku od vaših kola i morate biti svesni toga da u slučaju da se vaša kola nađu “licem u lice” sa takvim vozilom, vaš automobil će izgubiti.
  5. Ne radite ništa na brzinu ili iznenada. Tek što ste seli za volan, a već paničite u vožnji! Pokušajte da ne prolazite kroz žuto svetlo, zbog toga što se ponekad može desiti da se vaš um jednostavno uplaši, pa u panici naglo zakočite što će prouzrokovati neprijatno cimanje vašeg tela i dovesti do mogućeg sudara otpozadi. tj. kola iza vas mogu udariti u zadnji deo vašeg automobila.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Milorad Stanojković

Avatar photo
Automobili su oduvek bili moj najdraži hobi. Nadam se da ću svojim savetima pomoći drugima.

2 komentari

  1. Avatar photo

    Е да се свако придржава ових ствари, много би се мање гинуло, али нажалост све је мање таквих.

  2. Veoma koristan članak,šteta što ga se ne pridržavaju svi vožači.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *