Kako se definiše folder

Folder (omotnica, ranije direktorijum ili katalog) je imaginarna omotnica u koju se smeštaju datoteke. Folder može da sadrži i druge foldere.
folder

Kako se definiše folder

  1. Folder se može shvatiti kao neka vrsta fascikle. Svaki folder ima svoje ime. Ime je niz od najviše 255 znakova. U imenu se ne smeju pojavljivati sledeći znaci: *?“/:\|.
  2. Svaki disk ima jedan osnovni folder (ROOT-koren). U tom folderu se nalazi sve što je zapisano na disku. Osnovni folder označava se obrnutom kosom crtom (\).Osnovni folder sadrži podfoldere, a ovi opet svoje podfoldere itd. Tako se dobija razgranata folderska struktura slična drvetu.
  3. Staza je niz foldera započet osnovnim folderom u kojem svaki folder pripada svm prethodniku iz staze. Staza se zapisuje tako što se imena foldera razdvajaju \. Staza je put od osnovnog foldera do nekog drugog foldera na folderskom drvetu gde se u svakom koraku prelazi iz foldera u njegov podfolder.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mirjana Krstic

SLIČNO

Kako instalirati Windows 7

Pitate se kako instalirati Windows 7? Ništa lakše. Ukoliko ste se odlučili da na vaš …

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    1) ne da ne smeju nego i ne mogu se koristiti *?/:|\“ sistem ne daje upisivanje, ali ako bas neko mora da koristi te znake jedino moze
    umesto navodnika ovo ` ‘ ili
    alt0147 “
    alt0148 ”
    znak pitanja alt168 dobije se ¿
    i uspravna crta ne | nego alt174 dobije se │

    ostalo
    > alt16 ►
    < alt17 ◄
    : alt0166 ¦

    bezimeni folder alt0160 ili alt32

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *