Kako se brzo našminkati

Kako se brzo našminkatiČesto ste u žurbi i negde kasnite, pa želite da naučite kako se brzo našminkati? U ovom tekstu ćemo vam objasniti kako se našminkati za samo 10 minuta. Sa malo vežbe uz sledeće savete, savladaćete profesionalno šminkanje u tako kratkom vremenskom intervalu. Bilo da je dnevna ili večernja šminka primenite iste korake, samo se poigrajte sa nijansama tj tonovima. Pre svakog šminkanja nanesite hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože i sačekajte da lice dobro upije.

Uz ove savete koji slede, našminkajte se za samo 10 minuta:

1) Tečni puder. Nanesite tečni puder ili ten-podlogu na čelo, nos, jagodice i bradu. Jastučić za nanošenje navlažite hladnom vodom, dobro ga iscedite i blagim pokretima razmažite po licu.

2) Korektor. Štapićem nanesite korekor na ostećenu kožu ili mesta koja želite da prekrijete. Potrudite se da tečnost nanesete u što manjoj količini. Laganim tapkanjem uz pomoć jastučića izjednačite što bolje ten sa prethodno nanetom podlogom. Ukoliko se i dalje vidi prelaz, vrhovima prstiju izbrišite graničnu liniju.

3) Puder u prahu. Nanesite puder u prahu uz pomoć četkice. Ako želite da otklonite sjaj pudera, navlaženim jastučićem utapkajte preko pudera.

4) Olovka za oči. Ako koristite olovku za oči pažljivo u što tanjem sloju nanesite na donju ivicu oka. Za slučaj da baš žurite, ovaj korak preskočite da ne bi u brzini došlo do povrede oka.

5) Senka za oči. Najbrže se nanosi četkicom. Tamnije nijanse su pogodnije za noć i nanosi ih uz ivicu kapaka. Svetla senka se nanosi iznad tamnije u širem sloju.

6) Maskara. Jednim prstom podignite obrvu, a drugom rukom nanesite maskaru na gornje i donje trepavice u pravcu odozgo na gore.

7) Olovka za usne. Usne iscrtajte olovkom u istoj boji kao što je karmin ili samo za jednu nijansu tamnije. Srednji prst oslonite na bradu i tako ćete lakše upravljati olovkom. Namažite zatim usne, ružem ili sjajem. Otisnite usta na parčetu papira ili maramice da bi se uklonio višak ruža.

8) Rumenilo. Nanesite ga četkom dok se blago osmehujete na jagodice, a zatim ka kosi polukružnim pokretima. Ukoliko želite da rumenilo duže traje, prvo nanesite tanak sloj krem rumenila, pa preko njega rumenilo u prahu.

Napomene:

– Vrlo je važan sklad celokupne šminke. Zbog toga ukoliko oči našminkate jače, koristite blaže tonove ruža i rumenila ili obrnuto.

– Puder i rumenilo koristite u skladu sa tipom svoje kože.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *