Kako očistiti drveni i meblirani nameštaj

Vek trajanja nameštaja produžićete adekvatnim čišćenjem i održavanjem. Uz pomoć sledećih jednostavnih saveta možete održati njihov sjaj.

ciscenje drvenog namestaja

Kako očistiti drveni i meblirani nameštaj

  1. Neobrađeno drvo čisti se samo krpom za prašinu, a zaprljana mesta obrisati vlažnom. Drvo će biti optimalno zaštićeno ako se na njega nanese tanak sloj voska.
  2. Oštećenja na drvetu ćete očistiti tako što ćete natopiti sunđer vodom i ostaviti ga preko noći na tom mestu. Drvo će nabubriti i ogrebotina će nestati.
  3. Maslinovo ulje daje novi sjaj drvenim pločicama u kuhinji.
  4. Lakirani nameštaj čistite mekom krpom. Lepljive mrlje otklonite toplom sapunicom, dobro ih osušite a zatim ispolirajte.
  5. Mrlje od vode na drvenom nameštaju nestaju ukoliko se u njih utrlja kaša od pepela cigara i jestivog ulja. Ostavite masu na mrlji neko vreme, a zatim to mesto dobro ispolirajte.
  6. Ogrebotine na staklenom stolu istrljajte pastom za zube, a zatim ispolirajte mekom krpom.
  7. Meblirani nameštaj četkati vlažnom četkicom. Boje možete osvežiti penastim sredstvom za čišćenje ili sapunicom.
  8. Kožne presvlake s vremena na vreme očistite mlekom za čišćenje kože. Mrlje treba odmah ukloniti čistom krpom, ukoliko je moguće. Masne mrlje će nakon nekog vremena nestati same od sebe, odnosno izbledeće usled stalne upotrebe.
  9. Stare kožne garniture možete osvežiti mešavinom jednog belanceta sa lanenim uljem.
  10. Nameštaj od ratana najbolje se čisti blagom sapunicom. U poslednju vodu od ispiranja dodajte vrlo malo soli. Tako će ovaj materijal za nameštaj ostati duže elastičan.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ema Nikolic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *