Kako održavati kožni nameštaj

Kožni nameštaj izgleda jako lepoKako održavati kožni nameštaj i bitno je da naučite kako ga treba održavati. Iako se možda na prvi pogled to čini kao puno posla, i nije previše teško. U ovom članku ćemo vam dati nekoliko laganih saveta koji će vam pomoći u održavanju kožnog nameštaja.

1) Vrsta kože. Samo održavanje kožnog nameštaja pre svega zavisi od vrste kože. Zato pri kupovini obavezno pitajte prodavca o kakvoj se koži radi i kako bi bilo najbolje i najefikasnije da je održavate. Pitajte i koja su sredstva najbolja za to.

2) Krema. Raspitajte se i odaberite kremu koja bi najviše odgovarala za vaš nameštaj. Kremu za kožu nemojte upotrebljavati previše čestp, sasvim je dovoljno da to radite tri do četiri puta godišnje.

3) Sprej. Možete koristiti i razne vrste sprejeva za čišćenje i održavanje tako što ćete jednostavno naprskati vaš nameštaj a zatim prebrisati suvom krpom.

4) Usisavanje. Vrlo je bitno i da vašu kožnu garnituru redovno usisavate da se prašina ne bi skupljala i na onim manje vidljivim i nepristupačnijim mestima.

5) Izbegavajte vodu. Najčešća greška koju mnogi ljudi prave jeste preterano korišćenje vode i sapuna za čišćenje kožnog nameštaja. Ovo se nikako ne sme raditi, jer uništava površinu i ubrzava proces pucanja kože. Znači na čišćenje vodom zaboravite!

6) Udarna mesta. Savetujemo vam da posebnu brigu posvetite mestu na kojem najčešće sedite prilikom nekih aktivnosti. To mesto će prvo da pokaže znakove prečeste upotrebe. Zato je naš predlog da povremeno menjate mesto na kojem sedite i tako izbegnete brzo habanje ili izbeljivanje tih udarnih mesta.

7) Prekrivač. Pored ovih stvari koje smo već naveli, možete koristiti i prekrivač kao jedan od najboljih vidova prevencije i očivanja kožnih garnitura. Odaberite neki lep prekrivač koji se uklapa u ceo ambijent i zaštitite vaš nameštaj.

Ukoliko se pridržavate ovih saveta i uložite malo vremena i truda, vaša kožna garnitura će uvek blistati u punom sjaju.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Goran Krstović

Avatar photo
Za mene kažu da sam samouk. Obožavam kućne majstorije i sve što je potrebno napraviti po principu Uradi sam, pa mi se zato ovaj sajt jako dopada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *