Kako izabrati štampač za kancelariju

Mala i srednja preduzeća se često sukobljavaju sa raznim problemima koji se tiču kancelarije. Računari, skeneri, štampači, faks i fotokopir mašine su neizbežna pomagala bez kojih ne može ni jedna kancelarija da funkcioniše. Da bi Vam pojednostavili nedoumice u vezi izbora štampača ili multifunkcionalnog uređaja koji odjednom obavlja više poslova, preporučujemo da uzmete u obzir naše korisne savete.

stampac za kancelariju

Kako izabrati štampač za kancelariju

Pre nego što se odlučite za kupovinu, bitno je da razmislite šta Vam je potrebno, odnosno Vašoj kancelariji i radnicima. Treba da se raspitate i da zatražite mišljenje administrativnih radnika. Zapravo oni se moraju snalaziti svaki dan kako umeju i znaju. Pored toga bitna je i namena, kao i kvalitet samog uređaja. Ako previše štampate, a na primer skeniranje, faks i fotokopiranje je manje bitna stvar u Vašem poslovanju, dovoljno je da nabavite jedan običan štampač. Međutim, ozbiljnije firme koji stalno koriste i dodatne elemente jedne mašine, bilo bi preporučljivo da kupe multifunkcionalni štampač i problem je vrlo jednostavno rešen.

Malim preduzećima i kancelarijama su uglavnom dovoljni štampači u crno belo. Za štampanje dokumenata, izveštaja, faktura ili računa nije potrebna boja. Ali tu su i firme sa delatnostima koji zahtevaju prikaz grafikona i tabela u boji ili često štampaju slike. Njima preporučujemo štampače u boji sa dobrom rezolucijom. Naravno, sve ima svoju cenu, pa i štampači se kreću u najrazličitijim intervalima. Sve zavisi od Vas i od Vaših želja.

Pre kupovine morate imati u glavi jasnu sliku o određenom štampaču ili multifunkcionalnom uređaju. Odredite njegovu namenu (da li će biti običan ili jedan sa više funkcija), okvirnu cenu koju ste spremni isplatiti, brzinu u minuti, rezoluciju, radni ciklus štampača, kapacitet ulaznog papira, memoriju i pristup (preko Wi-Fi, USB i sl.). Bitno je da li se toner ili kertridž može dopuniti naknadno, jer se sa ovom metodom može mnogo uštedeti.

Naš predlozi su sledeći:
Za manje kancelarije koje žele samo običan štampač u crno-belo: HP Laserjet Pro P1102 printer je najbolji. Dosta je brz, štampa 18 strana u minuti, idealno za mala preduzeća.

Kyocera ECOSYS FS-1120MFP multifunkcionalni uređaj je već ozbiljnija mašina za kancelarije srednje veličine. Može da fotokopira, skenira, štampa i sadrži faks. Poseduje monohromsku boju, tj. samo štampa u crno-belo.

Vrhunski, kompaktni višenamenski uređaj u boji za male radne grupe koji je spreman za mrežu: Canon i-SENSYS MF9280Cdn. Idealan je za jednu veću kancelariju sa velikim obimom poslovanja.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    Najgluplje kod multifunkcijskih stampaca ako im je toner prazan ili neispravan ne moze se koristiti skener. A i posebdni skeneri nisu vise kao nekada sto su bili, glomazni kostaju dva do cetiri puta vise nego sto bi trebalo i brzo se pokvare…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *