Kako koristiti web kameru

Kako koristiti web kameruSa povećanjem propusnog opsega, web kamere postaju vodeće sredstvo komunikacije u poslednjih nekoliko godina pa ih trebate znati koristiti. Ne samo da vam omogućavaju vizuelni kontakt sa osobom sa kojom komunicirate, već i korišćenjem VoIP funkcije (Voice Over IP), vam omogućavaju da ostvarite i audio poziv sa željenom osobom. Web kamera vam takođe može poslužiti za praćenje situacije u kući kada niste tu.

1) Instalirajte web kamericu tako što ćete uključiti USB kabli u port, i uključiti kompjuter. Operativni sistem će prepoznati kameru, i pitati vas da li da instalira drajver Kameru bi trebalo da ste dobili sa instalacionim diskom. Ubacite disk u čitač i pritisnite Yes nakon što vas softver upita da li da instalira drajver. Na taj način ćete takođe instalirati i softver kamere.

2) Podesite opcije kamere korišćenjem dobijenog softvera. Na ovaj način možete podešavati spiker, mikrofon ili rezoluciju kamere. Podesite fokus korišćenjem prstena koji se nalazi oko sočiva kamere. Softver koji dolazi uz kameru bi trebao da vam omogući slikanje slika kao i video zapis. Takođe, trebao bi da ima podršku za audio zapis.

3) Pričajte u mikrofon koji je ugrađen u kameru ili koristite slušalice sa mikrofonom.

4) Pozovite prijatelja preko Skype-a, Yahoo Messenger-a ili ICQ. Sve ove VoIP mogućnosti dolaze u paketu sa softverom i omogućavaju vam da pričate i delite video zapis sa osobom koja je sa druge strane žice. Da biste ovo uradili, jednostavno učitajte softver i pozovite osobu iz liste. Da biste dodali kontakt jednostavno ukucajte njegovu mail adresu ili korisnički ID. Za komunikaciju koristite mikrofon ili slušalice sa mikrofonom u koji ćete pričati. U Skype-u ćete naći dugme za video razgovore. Drugi softver takođe podržava ovu opciju, ali moguće pod različitim imenima.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Maja Prulić

Avatar photo
Studiram informatiku i za mene sve kažu da sam PC freak. Pokušaću da napišem neke male, ali korisne savete na ovom sajtu.