Koji antivirus koristiti

Koji antivirus koristitiAko se pitate koji antivirus koristiti, na pravom ste mestu. Pre nego što se odlučite za jedan antivirus, preporučujemo vam da prvo pročitate ovaj članak i upoznate se sa svim karakteristikama i stvarima koje bi trebalo da vam pomognu da se odlučite. Antivirusni softver je održiv način za obezbeđenje bezbednosti vašeg računarskog sistema. Mnogi proizvođači ovakvog softvera izdaju nadgradnje postojećih programa više puta u toku godine, kako bi išli u korak sa virusima koji se gotovo svakog dana pojavljuju na mreži. Pročitajte kako da odaberete antivirus koji će vam pomoći oko zadovoljenja vaših PC potreba.

1) Utvrdite da li je neki softver već prethdono instaliran na vašem računaru. U većini slučajeva, nadogradnju postojeće verzije možete izvršiti prostim skidanjem nove verzije sa interneta, i nadogradnje. Kontaktirajte proizvođača antivirusa koji koristite putem telefona ili elektronskom poštom.

2) Upoznajte svoj računar. Jedan od ključnih koraka je utvrđivanje softvera koji je kompatibilan sa vašim hardverom. Konsultujte internet materijal oko utvrđivanja ove kompatibilnosti.

3) Uštedite novac tako što ćete otkupiti licencu za onaj antivirus program koji može da radi na 2-3 računara istovremeno. Ovo će omogućiti i članove vašeg domaćinstva da instaliraju softversku zaštitu na njihovim računarima.

4) Odaberite proizvod koji uključuje zaštitu od raznih spyware-a i spam-a kako bi unapredili odbrambene mogućnosti vašeg računara. Postojanje velikog broja ovakvih softvera danas vas ne ograničava na korišćenje pukih antivirusnih programa.

5) Konsultuje specijalizovane PC magazine ukoliko se dvoumite oko izbora softvera jednog od nekoliko najpoznatijih proizvođača kao što su Norton ili McAfee. Dobićete privid o tome šta se korisnicima svidelo kod korišćenja pomenutih programa a šta ne.

6) Uzmite u obzir vaše lične potrebe. Ukoliko su laka instalacija i upotreba najvažnije za vas, opredelite se za jednostavniji proizvod.

7) Saznajte šta se najviše koristi. Za kraj donosimo vam lstu najčešće korišćenih antivirusa pa sami odlučite prema vašim potrebama koji vam najviše odgovara i koji će očistiti računar od virusa:

Avira AntiVir
AOL Active Virus Shield
Avast!
AVG Anti-Virus
BitDefender
Kaspersky
NOD32
Norton

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Maja Prulić

Avatar photo
Studiram informatiku i za mene sve kažu da sam PC freak. Pokušaću da napišem neke male, ali korisne savete na ovom sajtu.