Kako vežbati kod kuće

Vežbanje ima mnogo prednosti, uključujući poboljšanje kardiovaskularnog i imunog sistema i moždanih funkcija. Pomaže boljem snu i pojačava raspoloženje. Ali, problem je što mnogi ljudi preskoče fizičke aktivnosti, zbog nedostatka vremena ili sredstva. Ja ću vam objasniti kako možete da radite kod kuće u vašoj spavaćoj sobi. Pored toga što ćete se lepo osetiti, bićete u odličnoj formi.
vezbanje kod kuce

Priprema spavaće sobe

 1. Odredite mesto u spavaćoj sobi gde želite da vežbate. Da bi ste utvrdili da ste napravili dovoljno mesta za vežbanje, legnite dole i krećite se kao da pravite anđela na snegu. Ako se ne udarate ni u šta, onda ste napravili dovoljno mesta.
 2. Kupite opremu za vežbanje koju želite da koristite, kao npr.: prostirku, pilates loptu, male tegove itd. Ukoliko ne želite da potrošite pare na to, umesto prostirke možete staviti ćebe, a umesto tegova napunite vodom dve flaše od 2l.

Zagrevanje

 1. Pre nego što počnete da vežbate, potrebno je da se zagrevate. Pustite muziku i počnite da plešete.
 2. Istežite mišiće, jer je manja verovatnoća da će moći da im naude malo teže vežbe.

Pronalaženje odgovarajućih vežbi za mali prostor

 1. Radite trbušnjake. Trbušnjaci pomažu boljem radu srca. Ako je potrebno, stavite nešto teško na noge da se uverite da su vaši trbušnjaci precizni.
 2. Radite vežbe za gornji deo tela. To možete raditi tako što ćete dizati tegove ili raditi sklekove. Ako se odlučite za tegove, budite oprezni da se ne povredite.
 3. Preskakajte uvijaču. Preskakanje uvijača nije samo za malu decu, već i za odrasle. Ako imate prostor u vašoj sobi, radite to 10min i sagorićete dosta kalorija.
 4. Radite vežbe za noge. Ne samo što je dobro za srce, već i sprečava stvaranje celulita. Dodatna istezanja vam isto mogu pomoći.
 5. Probajte jogu. Joga je odličan način da smiri i osveži vaš um. Takođe je jako dobar i nežan oblik vežbanja da zategnete vaše telo.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Marina Pavlović

Avatar photo

Jedan komentar

 1. Avatar photo

  jao,pa divno,što ne reče da si već pisala o ovome? :D

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *