Kako zalečiti ispucale usne

Kako zalečiti ispucale usneOvo je članak o tome kako zalečiti i negovati ispucale uspe. Nažalost ispucale usne su veliki estetski problem, ali za to postoji lek.
Uz nekoliko saveta koji slede pomoćićemo vam da izlečite ispucale usne:

1) Najbolje rešenje za ovaj problem je med, koji sadrži inhibin i ublažava bol. Utrljajte med na usne, ostavite da odstoji nekoliko minuta. Zatim ih operite mlakom vodom.

2) Pred spavanje usne možete lagano izmasirati mekanom dečijom četkicom za zube kako bi uklonili mrtve slojeve kože. Zatim nanesite balzam za usne.

3) Kakao buter se takođe preporučuje kao sredstvo koje jako lepo deluje na smanjenje ispucalosti usana. Možete ga stavljati nekoliko puta dnevno ako su vam jako ispucale usne.

4) Kada zalečite usne, potrebno je da ih svakodnevno negujete, jer koža usana ne sadrži zaštitni sloj niti lojne žlezde. Najbolje bi bilo da koristite balzam za usne koji sadrži biljna ulja, jer parafin ili silikonsko ulje mogu dodatno da ih isuše.

Napomene:

– Ukoliko su vam usta suva već duže vreme, moguće je da vam nedostaje vitamin B6 ili gvožđe. Zato jedite što više sočiva, banana, zelenog povrća i pecivo od integralnog brašna.

– Ne preporučuje se dakoristite meleme koji sadrže fenol ili kamfor. Ovi antiseptici mogu dodatno isušiti kožu što svakako ne želite da vam se dogodi.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Od stvari će vam trebati: ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …