Kako popraviti auto sirene

Popravka auto sirenePopravka auto sirene u većini slučajeva nije previše komplikovano. Najčešći uzroci kvara auto sirene su pregoreli osigurači, zarđale žice ili eventualno samo prekidač dugmeta sirene.
Pored toga što će vam popravka auto sirene omogućiti da ponovo možete upotrebljavati zvučni signal upozorenja, to će vam i smanjiti rizik od neželjene kazne, jer je u zakonu zabranjeno da upravljate vozilom koje ima neispravnu sirenu.
U nastavku ovog članka ćemo vam predstaviti najčešće uzroke kvara auto sirene i kako da to popravite:

1) Prvo proverite osigurače. Osigurači su najčešći uzrok kvara auto sirene pa vam predlažemo da prvo njih proverite. Oni se najčešće nalaze na ploči ispod instrument table. Ukoliko se ne nalaze tu, onda ih potražite u kutiji ispod haube.
Da bi ustanovili koji je od tih osigurača od sirene, trebate znati to već od ranije ili se poslužiti priručnikom i uporediti brojevima označene osigurače.
Kada to utvrdite, potrebno je da pregoreli osigurač zamenite novim. Obavezno vodite računa da budu iste jačine.
Ukoliko se dogodi da i taj novi osigurač koje ste tek postavili, pregori, onda je u pitanju kratak spoj i za taj problem bi bilo najbolje da ne experimentišete već da se obratite auto-električaru.

2) U slučaju da osigurač nije pregoreo proverite da li su žice od sirene zarđale. To ćete uraditi tako što ćete iz spojnice izvući sve žice, zatim skinuti sirenu i dobro očistiti sve priključke.
Kada to završite, vratite sirenu na mesto, povežite sve žice i isprobajte dali radi. Ako proradi, sve je u red, a ako ne – pokušajte i sa sledećim:

3) Ako ništa od prethodne dve stvari ne urodi plodom, ostaje vam da proverite i prekidač dugmeta sirene. On se obično nalazi središtu volana tako da je potrebno skinuti poklopce i očistiti sve spojeve.

Napomena:

– U slučaju da imate air bag u volanu, ne preporučuje se da sami otvarate, već posetite najbližem auto-električara.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Milorad Stanojković

Avatar photo
Automobili su oduvek bili moj najdraži hobi. Nadam se da ću svojim savetima pomoći drugima.

SLIČNO

registraciona nalepnica

Kako skinuti registracionu nalepnicu

Od 1. januara 2011. godine, obavezno je da se na šoferšajbni automobila (donji desni ugao) …