Kako obezbediti lokal

Kako obezbediti lokalLokali su često na udaru provalnika, zato ih je potrebno dobro obezbediti i osigurati. Nažalost, provale se često događaju, lopovi ne biraju sredstva niti ima pravila koja od deletnosti lokala najčešće strada. Krađe i provale se događaju u svim oblastima privrede koje se obavljaju u lokalima i poslovnim prostorima.

Kako obezbediti lokal?

1) Prvi korak je da postavite neki ozbiljan cilindar na ulazna vrata i zaštitite ga štitnikom protiv lomljenja. Pomoglo bi i ako na vratima imate bravu sa zaključavanjem u više tačaka.

2) Jedna od osnovnih stvari za obezbeđenjem lokala je postavljanje katanca na ulazna vrata. Kada se ušice za katanac lepo učvrste ozbiljan katanac može da sačuva vaš lokal od pokušaja obijanja pajserom. Većina lokala strada na ovaj način provale.
Rešetka je popularan i dosta efikasan vid obezbeđenja lokala, dostupne su sa različitim vrstama brava. Rešetka može da se pokreće i na daljinski, a moguće je odabrati i estetski izgled rešetke.

3) Ugradnja pancir stakla takođe može da spreči provalnika da upadne u vaš prostor i ukrade robu i ostale dragocenosti.

4) Alarm je kako za stan, tako i za lokal dobra opcija za obezbeđenje. U kombinaciji sa nekim od gore navedenih rešenja pruža dosta efikasnu zaštitu od provalnika. Danas postoje opcije alarma sa dojavom, koja čak obaveštava putem mobilnog telefona kada se alarm aktivira. Firme za fizičko i tehničko obezbeđenje nude opcije monitoringa i izlazak interventne ekipe na lice mesta.

5) Sigurnosni video nadzor danas u mnogim lokalima olakšava konrolu zaposlenih i događanja, a povećava nivo bezbednosti. Kamera zabeležava svaki trenutak, a u slučaju krađe ili pokušaja krađe, snimljeni materijal olakšava posao policji. Postoji mogućnost praćenja video nadzora i preko interneta tako da i u slučaju odsutnosti možete da znate šta vam se dešava u poslovnom prostoru.

6) Na ulazna vrata od lokala moguće je postaviti interfon sa monitorom tako da u svakom trenutku vidite koga puštate u lokal. Uz ovaj sistem kompatibilan je i kartični čitač koji kontroliše ulaz i izlaz zaposlenih. Postoje i specijalni elektronski cilindri za koje ključevi mogu da se programiraju u koje će vreme otvarati.

7) Postoje i sistemi za zaključavanje, koji mogu da se podese tako da se više prostorija ili lokala otvara istim ključem. Ovakav sistem se zove master sistem a može biti primenljiv za svaki vid zaključavanja npr cilindar, katanac, bravica od stola, ormara itd.

Napomene:

– Svaki od ovih načina obezbeđenja može da bude efikasan u borbi protiv lopova. Na ličnoj bezbednosti, kao i bezbednosti svog lokala ne treba štedeti, jer dobra je stvar da osećaj bezbednosti uopšte može da se kupi novcem. Ukoliko niste sigurni u izbor, slobodno potražite savet u nekoj specijalizovanoj radnji za bezbednost.

– Gore navedeni vidovi obezbeđenja su odlična rešenja za zaštitu od provalnika i svakodnjevnih sitnih lopova.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Od stvari će vam trebati: , , , ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovan Spasojević

Avatar photo
Obožavam da istražujem i dolazim do novih saznanja. Jako mi se dopada vaš sajt. Pokušaću i ja da doprinesem neki savetima.