Kako izabrati touch screen telefon

Izaberite touch screen telefonGotovo je svaki tržni centar pun kupaca u potrazi za najnovijim Apple iPhone-om i drugim brendovima touch screen telefona. Gde god da pođete – tržni centar, ulica, poslastičara, ili saloni – naići ćete na ljude sa njihovim modernim i personalizovanim touch screen telefonima. Svako ima taj „celebrity“ izgled, sa velikim naočarima za sunce i touch screen telefonima na koji svi obrate pažnju.
Apple mora da je Bog u revoluciji touch screen telefona, dok se Samsung i Motorola trude da nadmaše svog prethodnika. Danas, oprema za touch screen telefone je sve modernija i puna dodatne korisne opreme kao što su GPS navijacija ili Bluetooth. Dizajn se takođe menja, i touch screen telefoni postaju sve funkcionalniji, tako da sada dolaze sa QWERTY tastaturom koja se izvlači na slajder, i sa ugrađenom podrškom za reprodukciju video klipova.

U poslednje vreme, sve je više touch screen telefona i svako od nas prosto umire da nabavi jedan od najmodernijih brendova na planeti. Sa sve većim brojem brendova i modela svakog meseca, postaje izazov izabrati telefon koji će biti u našem stilu, u skladu sa našom ličnošću, i, naravno, u skladu sa raspoloživim sredstvima. „Ako sam ja čovek koji polaže na tehnikalije, koji model touch screen telefona će najbolje ići uz mene?“ „Ukoliko polažem na stil, koji će telefon biti najbolji za mene?“ i „Ako sam poslovan čovek, koje su usluge telefona prave za mene?“ Ovo su neka pitanja koja nas muče svaki put kada pogledamo brošuru sa ponuđenim modelima telefona. Pre no što pročešljate tržne centre u potrazi za adekvatnim modelom telefona, pročitajte sledeće savete za odabir najboljeg touch screen telefona.

1) Displej. Jedan od bitnih faktora kod izbora touch screen telefona je njegov displej. Telefoni sa većim displejem su bolji jel imate veći prostor za kucanje i pritiskanje dugmadi. Međutim, što je displej veći, teži će biti handset. Bilo bi bolje opredeliti se za tanji handset sa većim displejem. Displej Samsung Omnia-e je 3.5“ velik, Sony Ericsson Xperia displej je nešto manji – 3 inča, dok HTC Touch ima 3.8“ veliki displej.

2) Osetljivost na dodir. Konvencionalni PDA uređaji su koristili specijalnu hemisku za pisanje po ekranu, dok se telefoni osetljivi na dodir nisu pojavili. Da li dugmad na displeju telefona reaguje odmah po dodiru ili ne? Dobar touch screen telefon reaguje odmah po dodiru. iPhone ima jedinstveni senzor za prepoznavanje lika koji otključava tastaturu uvek kada se lice vlasnika nađe u blizini telefona.

3) Mogućnosti. Apple iPhone telefoni su brzo osvojili tržište zbog svojih zanimljivih mogućnosti. Dobar touch screen telefon omogućuje funkcionalne mogućnosti. Telefon bi trebao da ima zadovoljavajuću memoriju i skladišni prostor kako bi bili u mogućnosti da u telefon uskladištite šta želite od muzike do filmova. Kamera bi trebala da ima bar 5 megapiksela i da ima kvalitetan video zapis. Neke od bitnijih mogućnosti su GPS navigacija i WiFi.

LG touch screen telefoni sada imaju potpunu WiFi kompatibilnost, oni su 3G/HSDPA povezivi, imaju GPS podršku. HTC Touch GSM takođe osvaja svoje takmace svojim telefonima koji omogućuju reprodukciju HD video signala. U međuvremenu, Samsung i ostali proizvođači telefona imaju stotine aplikacija koji uključuju Windows Mobile platformu. Novi modeli Nokia, Blackberry i LG touch screen telefona su sada opremljeni sa QWERTY, kao i virtualnom tastaturom.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Maja Prulić

Avatar photo
Studiram informatiku i za mene sve kažu da sam PC freak. Pokušaću da napišem neke male, ali korisne savete na ovom sajtu.

SLIČNO

Zastita mobilnog telefona

Kako zaštititi mobilni telefon

Mobilni telefon već odavno nije luksuz, kao nekada. Postao nam je neophodan za održavanje kontakta …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *