Kako zalepiti foliju na ekran mobilnog telefona

Savremeni život je veoma teško zamisliti bez mobilnog telefona. Ovaj uređaj je od svog postanka više puta menjao izgled, a danas su najpopulrniji modeli sa ekranom osetljivim na dodir, takozvani touch screen telefoni. Ekran ovih telefona je u većini slučajeva otporan na blage ogrebotine, ali da biste ga potpuno zaštitili od oštećenja, preporučljivo je zalepiti namensku foliju na njega. To ponekad nije lako kao što zvuči. U sledećim koracima će biti prikazano uputstvo kako to uraditi najjednostavnije sa mnogo efikasnosti.
folija za mobilni telefon

Kako zalepiti foliju na ekran mobilnog telefona

  1. U prodavnici mobilnih telefona i opreme kupiti odgovarajuću foliju za model telefona koji posedujete.
  2. Veliki problem pri lepljenju folije predstavlja sitna prašina koju je teško skloniti sa ekrana telefona. Kako biste rešili ovaj problem, najbolje je da foliju lepite u kupatilu u kojem je prethodno bilo dosta pare. Para će spustiti svu prašinu na pod, pa neće postojati mogućnost da se ona nadje na ekranu telefona.
  3. Ekran obrišite krpicom koju ste dobili u pakovanju, da biste uklonili svu nečistoću.
  4. Odlepite deo folije sa brojem 1, prislonite donjim krajem na kraj ekrana, da se ivice poklapaju i pritisnute prstom. Polako prelazite prstom prema gore da bi se pokrila čitava površina. Pri ovome je veoma važno paziti da folija stoji ravno, da bi nakon lepljenja bila neprimetna.
  5. Odlepite drugi deo folije, sa brojem 2.
  6. Ekran Vašeg telefona je zaštićen.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Od stvari će vam trebati:

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dubravka Klisara

Avatar photo

SLIČNO

Kako da baterija mobilnog telefona traje duže

I dok mnogi ljudi danas koriste mobilne telefone umesto fiksnih, osnovna prednost mobilnih telefona jeste …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *