Kako se brinuti o koži zimi

Koža je jedan od najosetljivijih delovaNegujte vasu kozu i zimi našeg tela i potrebna je posebna pažnja da ostane lepa i zdrava.
Hladno vreme može mnogo da ošteti kožu i zato joj treba više pažnje nego obično. U ovom tekstu ćemo vam dati savete kako se brinuti o koži tokom zimskog perioda.

1) Hidratacija je potrebnija nego ikada. Čak i ako imate hidratantni losion koji se koristi na dnevnoj bazi, treba da imate bolji u zimskom periodu.

2) Zaštitite kožu od sunca. Čak i zimi treba da obratimo pažnju i zaštitimo našu kožu od štetnih uticaja Sunca.

3) Izbegavajte vruće kupke. Čak iako vam je topla kupka opuštajuća, ona nije dobra za vašu kožu jer je dehidrira uklanjanjem njenih prirodnih ulja. Umesto toga treba da se tuširate toplom vodom.

4) Koristite nežne sapune. Umesto antibakterijskih i mirisnih sapuna, koristite blago mirisne sapune koji ne skidaju sa kože prirodna ulja.

5) Pijte puno vode. Treba da pijete vodu što više možete čak iako je temperatura pala. Voda pomaže da se eliminišu toksini dajući koži lep izgled.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *