Kako napraviti krompir paprikaš

U zavisnosti od ukusa, krompir paprikaš možete napraviti od junećeg ili pilećeg mesa. Način spremanja je isti samo se pileći kuva kraće vreme i blažeg je ukusa.

Kako napraviti paprikaš

Potrebni sastojci:

• 1 kg pilećeg filea bez koske ili 1 kg junećeg mesa od buta
• 2 srednje glavice crnog luka
• 1 kg krompira
• ulje
• začini

Način pripreme:

1) Prvo očistite i iseckajte luk.

2) U veću šerpu ili lonac sipate pola deci ulja i stavite iseckan luk, na laganoj vatri ga propržite tako da luk dobije staklasto-zlatkastu boju.

3) U međuvremenu dok se luk prži, iseckate meso na kockice i stavite zajedno sa lukom i propržite oko 5 minuta uz mešanje. Dolijte vodu.

4) Očišćen krompir isečete na četvrtine (ako kuvate pileći paprikaš krompir iseći na manje komade da bi se u isto vreme kao i meso skuvao).

5) Dolijte još vode kad ubacite krompir, tako da prekrije celu masu i kuvate na srednje jakoj vatri, uz dodavanje vode po potrebi. Pileći paprikaš kuvate do 60 min, dok je za juneći potrebno oko 90 min. Naravno, sve zavisi od starosti mesa tako da viljuškom probajte kada je kuvano.

6) Pred kraj kuvanja dodate so, bio začin, biber po potrebi. U pola šolje vode razmutite 1 supenu kašiku aleve parike i po želji dodate 1 supenu kašiku brašna i pustite da proključa.

7) Paprikaš se služi u dubokom tanjiru ili činijici, uz salatu po želji.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Od stvari će vam trebati: , , , ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Milica Totić

Avatar photo
Trenutno nezaposlena, ali i dalje uvek uživam dok pravim hranu. Zato ću veoma rado podeliti neke tajne iz moje kuhinje ovde..

SLIČNO

hrskava piletina

Kako se pravi hrskava piletina sa medom i senfom

Svako od nas voli da jede nešto što je lepo, hrskavo i da ima mešavinu …