Kako odabrati poklon za 8.mart

Pre nego šta vam damo neke savete i ideje za poklon za 8 mart, prisetimo se malo samog nastanka ovog praznika. Osmi mart se obeležava u znak sećanja na proteste iz 1857. godine kada su se tekstilne radnice u jednoj njujorškoj fabrici tekstila pobunile zbog loših radnih uslova i malih plata. U sukobu sa policijom, poginulo je 140 žena.

Ovaj datum je kao Međunarodni dan žena, ustanovljen 1910. godine i označio je pobedu žena sveta u teškoj borbi za ekonomsku, političku i društvenu jednakost.
Tradicija da tog dana muškarci obasipaju pripadnice lepšeg pola pažnjom i poklonima, većinu muškaraca dovodi u stanje panike i stresa.Poklon za 8 mart

Kako odabrati poklon za 8.mart

  1. Osetite i vi ovaj dan kao praznik, i onda će sve biti mnogo lakše, a vaša imaginacija i šarm će doći do izražaja u punom sjaju.
  2. Svaka žena očekuje da je se tog dana setite čak i ako tvrdi da im ništa ne znači.
  3. Trud i vreme koji ste uložili u odabir poklona vredniji od samog poklona.
  4. Ne ostavljajte odabir poklona za poslednji dan.
  5. Nemojte biti stereotipni.
  6. Svaka žena kojoj nešto poklanjate je ličnost za sebe.
  7. Poklon za 8.mart ne mora obavezno biti skup.
  8. To nije obaveza koju otaljavate.
  9. Priredite zajedničku romantičnu večeru kod kuće, uz bocu vina i romantičnu muziku.
  10. Ni slučajno ne pretvarajte Dan žena u svoj praznik koji ćete provesti na slavlju za koleginice, a na kome se vi divno zabavljate sa muškim društvom.
  11. Sa šikom i stilom
    Treba da znate da postoje lični pokloni za – majke, bake, ćerke, sestre, supruge, devojke, prijateljice koji se pažljivo biraju individualno za svaku damu.

    • – Ako su to supruga ili devojka, možete se odlučiti za intimniji poklon, kao što je kvalitetan donji veš. Medaljon sa datumom venčanja ili prvog sastanka će joj oduzeti dah.
    • – Za prijateljicu možete odabrati neku sitnicu u skladu sa njenim interesovanjima ili hobijem. Žena koja voli da provede vikend na planinarenju, skijanju ili u teretani biće veoma zadovoljna nekom sitnicom iz bogatog arsenala sportske opreme.
    • – Poklonu za svoju majku posvetite posebnu pažnju. Nemojte joj slučajno kupovati posuđe, čak ni ono najskuplje niti zloglasne vazne.
    • Druga kategorija poklona namenjena je koleginicama i eventualno poznanicama. Tu vam ne treba mnogo mašte, ali se i u tom slučaju potrudite. I oni treba da budu neobični i originalni.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mile Jovančić

Avatar photo
Profesor muzičke kulture, ali sam svestran i volim da pomažem ljudima. Nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

Kako iznenaditi voljenu za 8.mart

Kako iznenaditi svoju voljenu za 8. Mart

8 Mart je poseban dan za svaku ženu, i one tada potajno očekuju neko romantično …