Kako se pakuje poklon

Jedva ste se odlučili i pronašli odgovarajući poklon, ali sad vas čeka još i pakovanje! Niste baš spretni, nemate u tome iskustva? Pa ipak, ne možete biti jedini koji će poklon uručiti kao da ga je usput pokupio sa ulice. Omot ili pakovanje poklona ne samo što je estetski dodatak i deo svake kulture, već i način da se produži trenutak iščekivanja i izazove radoznalost i iznenađenje kod osobe koju darujete. Nije tako teško, pogledajte neke najčešće varijante i izaberite onu koja vam se čini najlakšom.
Pakovanje poklona

Kako se pakuje poklon

  1. Pri kupovini poklona uvek prvo proverite da li postoji mogućnost da vam ga prodavac zapakuje.
  2. Prema veličini predmeta koji pakujete morate uzeti dovoljno veliki ukrasni papir da ga obavije sa svih strana. Bolje je i da pretekne papira nego da zafali.
  3. Boja i dezen ukrasnog papira ne treba da se svidi vama, već osobi koja prima poklon. Ako niste sigurni koja je boja tipično „muška“ ili „ženska“, odnosno koji dezen je baš po ukusu te osobe, nećete pogrešiti sa univerzalnom belom, srebrnom ili zlatnom bojom papira.
  4. Poželjno je dodati ukrasnu traku, mašnu ili cvet, ali ako ga nema ili smatrate suvišnim, još samo nabavite lepljivu traku.
  5. Ako je poklon u kutiji četvrtastog oblika, raširite rolnu ukrasnog papira, kutiju približite kraćem kraju ali tako da viri deo koji je za nijansu veći od debljine kutije. Sa leve i desne strane treba da vire krajevi papira iste veličine. Podignite donji deo na kutiju, lagano pričvrstite lepkom i kotrljanjem kutije umotavajte. Pridržavajte da ne bi bilo labavo. Ivice treba da se naziru na papiru. Uvili ste veći deo? Odmah pričvrstite lepljivom trakom ivicu spoja. Sada su ostale još dve strane koje treba pričvrstiti. Biće potrebno da se papir savija na više mesta, zato je potrebno više pažnje u ovom delu pakovanja. Sa dva kažiprsta spustite prednju stranu papira koji viri gore. Pritisnite da se pojavi ivica i pridržavajte ili malo pričvrstite. Sada levu i desnu stranu savijte jednu prema drugoj . Preostao je trapezasti deo sa donje strane koji ćete previti ka sebi i zalepiti. Okrenite preostalu stranu i ponovite proces.
  6. Ako je poklon valjkastog oblika, imate 2 varijante. Jedna je da isečete posebno 2 kruga koji su istog prečnika kao bočne strane, a da ostatak urolate u četvrtasti papir i pričvrstite lepkom. Lepljenje krugova od ukrasnih papira ide preko „tube“ i može vam zadati glavobolje. Druga varijanta je da urolate poklon u „tubu“ tako da sa oba kraja viri dosta papira u odnosu na poklon i da te krajeve samo stagnete najpre lepljivom trakom , a onda i ukrasnom tako da poklon liči na bonbon.
  7. Poklon koji je vrlo nepravilnog oblika, a nema svoju kutiju stavite u ukrasnu kesu. Ako nemate ukrasnu kesu, napravite je tako što pravougaoni papir savijete na pola i zalepite spojeve na dve strane, dok je treća otvor za kesu. Ubacite tu poklon a otvor samo stegnete ukrasnom trakom, tako da pakovanje liči na vreću dukata.
  8. Kada je poklon lomljiv ili mekan, trošan, obavezno pronađite najpre kutiju bilo kog oblika, sve dok unutra komotno staje poklon. Nakon toga, kao što je ranije pomenuto, kutiju uvijte u ukrasni papir.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

makemyday

Avatar photo
Olovka piše srcem!

SLIČNO

Kako odabrati poklon za 8.mart

Pre nego šta vam damo neke savete i ideje za poklon za 8 mart, prisetimo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *