Kako da dobijete poklon koji želite

Darivanje je zaista božanski čin ali, budimo iskreni, primanje poklona izaziva podjednako lepa osećanja.

Kako da dobijete poklon koji želite

Znamo da vam je teško da direktno tražite od svog dragog da vam kupi tu predivnu kožnu tašnu, koju ste pre neki dan spazili u izlogu, ali uvek možete da ga navedete indirektnim, suptilnim znacima. Direktno tražiti nešto da vam se kupi, osim što je neučtivo i ružno, u sebi sadrži i dozu nepoštovanja partnera jer ipak je on taj koji trebasam da odluči da vam  nešto. Dakle, drage, dajte mu samo naznake, naznake i naznake…a ipak pustite da on sam na kraju odluči.Pokloni

  1. Emitujte verbalne signale
    Naglašeno se oduševite nekim predmetom koji ste spazili u izlogu pored kojeg ste oboje prošli i nadajte se da je registrovao vašu reakciju. Ponovite nekoliko puta komentare tipa:“Jako mi se dopada“, „Tako bi se slagala uz moje nove čizme“, „Oh, moram imati tu tašnu“, „Tašna mi se raspala, zaista je vreme da kupim novu, evo ova je baš po mojoj meri“, „Ne mogu da stavim fasciklu u tašnu za posao, eh, kad bih imala baš ovu odgovarajuće veličine, a ujedno i jako lepa“, „Cibzer mi se pokvario na tašni i postoji mogućnost da me neko opljačka jer ne mogu da je zakopčam, trebala bi kupiti novu, šta ti kažeš za ovu?“. Ako upali, upalilo je! Ako ne, nastavite da sprovodite ovu strategiju…
  2. Emitujte vizuelne signale
    Ako živite u zajednici sa momkom ili ste u braku, onda nije loša ideja da ostavljate po stanu predmete koji su jasna asocijacija na ono što želite da dobijete od partnera. Ako je predmet vaših želja putovanje u neku daleku zemlju, „slučajno“ ostavite turističke brošure na vidna mesta u stanu. Komentari tipa „Baš bi nam trebao pravi odmor, zar ne?“,“Kako bi bilo divno da možemo da odemo negde da se malo opustimo“ su uvek dobrodošli. Navedite ga da i on sam dođe do istog zaključka. Uostalom, kada nešto jako želite, uvek ćete pronaći pravi način da to i dobijete.
  3. Razmišljajte naglas
    Jedna od proverenih metoda jeste takozvani „eksterni monolog“. Ako silno želite, na primer, predivan kašmirski (preskup) šal, prokomentarišite naglas:“Baš je hladno! Nijedan šal koji već imam ne može me zaštiti i ugrejati od hladnoće. Zaista mi je potrebno nešto toplije, nešto od kašmira…“
    Ako se pri tom još demonstrativno oslobodite starih šalova (koji neizdrživo grebu, peckaju i iritiraju vašu kožu, a on je primetio crvenilo i osipe) uspeh je sigurno zagarantovan.
    Muškarci jednostavno vole funkcionalnu racionalizaciju prilikom kupovine novih stvari. Uostalom, vaš muškarac sigurno brine o vama, samo malo naglasite tu njegovu brigu i pozovite mu savest.
  4. Ponudite adekvatan primer
    Izjava tipa:“Znaš da Maja dobila novi kaput/ručni sat/mobilni telefon…od svog dečka? Zar to nije fantastično? Kako je on pažljiv i divan momak“ …ovakav komentar pokreće muškarce jer su oni uvek takmičarski nastrojeni. Dakle, ova strategija uvek pali.
  5. Izazovite saosećajnost
    Napomenite najužem krugu prijatelja da biste se zbog te tašne, cipela ili šala, rado odrekli letovanja i da je zaista to predmet koji jako želite. Nekom bi moglo na pamet da vas obraduje željenim predmetom za predstojeći rođendan, Novu godinu, osmi mart ili sličnu priliku.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mirijana Djokic

Vizionar uspesnog poslovanja i pobornik zdravog zivota. Argumentovani savetodavac savremenog zivota. Ljubitelj lepe reci i lepog ponasanja.

SLIČNO

tasna

Kako nositi i ostavljati tašnu

Ako ste imali nesreću da vas pokradu, poznat vam je strašan osećaj kada vam srce …

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    Lep članak. Pozitivna tema i sladak način obrade teme. Sviđa mi se.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *