Kako da napravite red u ličnoj torbici

Ko zna koliko ste samo puta, zavirujući u svoju tašnu, rekli:“Uh, nikada ne mogu da nađem šta mi treba“. E, pa da vam više ne bi bilo teško da se „probijete“ kroz nered u ličnoj tašni, evo nekoliko saveta.
licna torbica

Kako da napravite red u ličnoj torbici

  1. Napravite selekciju
    Otkrijte šta je to što se najčešće gomila na dnu vaše tašne i prebacite ove predmete u izdvojene pregrade i džepove. Takođe, držite srodne predmete (kozmetiku, lekove, osvežavajuće bombone i žvake) u posebnim neseserima ili u posebnim džepovima torbe. Pri tom vodite računa da nesesera ili malih unutrašnjih torbica i novčanika ne bude više od tri, jer će veći broj nesesera takođe stvoriti haos u torbi. Isto tako preveliki broj posebnih torbica u glavnoj torbi, opet će vam otežati nalaženje stvari. Ne treba vam tri ruža za usne, svedite meru na jedan komad od svega. Nekoliko pakovanja papirnih maramica će zauzeti puno mesta, jedne su sasvim dovoljne. Makazice, turpije, uvijači za trepavice i pinceta za čupanje obrva, kao i slični metalni elementi, da li zaista vam toliko trebaju da ih stalno nosite sa sobom. Pa naravno da ne, njihovo korišćenje svedite na kućnu varijantu, a time ćete znatno „olakšati“ svoju torbicu koja će vremenom i smanjiti svoju veličinu. Uobičajene ženske torbice su se u današnje vreme pretvorile u ogromne „torbake“ u kojima se može naći sve i svašta. To nije ni malo ženstveno, a još manje praktično za vas.
  2. Spakujte ostatak.
    Stavite na dohvat ruke sve ono što vam je najpotrebnije (novčanik, mobilni telefon, ključeve, sunčane naočare, hemijska olovka). Najbolje mesto za odlaganje ovih stvari jesu pregrade, spoljašnji ili unutrašnji džepovi. Na ovaj način, uvek i na svakom mestu ćete moći da pronađete ono što vam treba, bez spuštanja tašne i bezumučnog kopanja po njoj. Tašne koje imaju pregrade i spoljne i unutrašnje džepove su se pokazale kao vrlo praktične u ovakvim slučajevima, a ujedno sada je svetski trend imati tašnu sa mnogo džepova.
  3. Manje stvari u torbici za večernje izlaske
    Za posebne prilike i posebnu garderobu, svakako odaberite manju, elegantnu torbicu. Naravno, u njoj nećete nositi sve ono što vaša dnevna torba može da ponese. Dakle, u večernju torbicu stavite samo predmete od esencijalnog značaja – novčanik (ili kreditnu karticu), papirne maramice, ruž i ključeve od stana (to je ušteda prostora, možete da skinete privezak sa ključeva). U slučaju da mobilni telefon ne može da stane u torbicu, nemojte ga nositi. Znate šta, nekad treba negde da povučete granicu, zašto uvek i biti dostupan. Time ćete biti i mistični!
  4. Održavajte postignut red
    Ok, nema potrebe da pravite red u tašni baš svako veče. Održavanje reda znači da treba da napravite reviziju sadržaja svaki put kada menjate torbu. Tašnu, koju neko vreme nećete nositi, napunite novinama, mekšim papirom ili jastučnicom i odložite je u orman, koji takođe treba da bude uredan i organizovan. Tako će vaša tašna zadržati svoj „prirodni“ oblik, pa će uvek biti spremna za korišćenje bez ikakvih ugužvanih linija i ogrebotina. Naravno, održavanje tašne podrazumeva i njeno higijensko održavanje. Možete je samo prebrisati vlažnom magičnom krpom ili poprskati deizinfikacionim antibakterijskim sredstvom. Tašne od platna slobodno možete oprati, naravno vodeći računa da im ne otpadnu ili se ne odlepe ukrasi koje imaju na sebi, a kožne torbe se premazuju posebnim sredstvom za negu kože, koje će im vratiti stari sjaj i izgledaće opet kao nove.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mirijana Djokic

Vizionar uspesnog poslovanja i pobornik zdravog zivota. Argumentovani savetodavac savremenog zivota. Ljubitelj lepe reci i lepog ponasanja.

SLIČNO

kupovina

Kako kupovati i trošiti pametno novac

Za ženu, ne postoji veći užitak od šopinga, posebno uoči novogodišnjih praznika. Sreća koju osećate …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *