Kako fiksirati ruž za usne

Korišćenje balzama, sjajeva i ruževa za usne je danas prešlo u masovnu naviku i svaka devoja i žena već ima uveliko izgrađenu praksu što se izbora i korišćenja ove šminke tiče. Iako postoji veliki izbor dugotrajnih ruževa za usne, činjanica je da nas je šminkanje na svakodnevnoj bazi dovelo do toga da potpuno zapostavljamo šminku za „specijalne“ prilike. A upravo nam tada treba neka upečatljiva i intenzivna boja ruža usne i naši pokušaji da takav ruž u takvoj situaciji održimo na usnama, završavaju se bledom bojom. Dugotrajnog ruža ćemo se setiti samo kada nam treba, a tada ga verovatno nećemo naći u neseseru. Ovde ću vam dati par saveta kako da na usnama fiksirate sasvim običan (i verovatno vaš omiljeni) ruž za usne.
Kako fiksirati ruz za usne

Kako fiksirati ruž za usne

  1. Na usne najpre nanesite malo bezbojnog balzama za usne, obavezno iscrtajte konture olovkom za usne ako koristite ruževe u tamnim bojama i nanesite vaš ruž.
  2. Uzmite papirnu maramicu i odvojite jedan od njenih tankih slojeva (maramice su obično 3-slojne, a vama treba samo jedan sloj) i stavite maramicu preko usana.
  3. Velikom četkom za nanošenje pudera u prahu ili kamenu ćete naneti taj puder na usne preko kojih držite maramicu. Lepo utapkajte puder preko maramice i onda maramicu uklonite. Na usnama će ostati sasvim dovoljna količina ruža koja je potpuno „legla“ na vaše usne i ostaće tu duže vreme.
  4. Još jedan savet za fiksiranje ruža – na običan tupfer ili parče vate nanesite malo medicinskog alkohola (ili koristite alkoholni tonik za lice) i natapkajte oprezno pre usana na koje ste naneli ruž. Alkohol će zamrznuti ruž na vašim usnama. Ovaj korak izbegnite ako su vam usne ispucale ili imate herpes simplex.
  5. Ruž za usne možete učiniti dugotrajnim i ako preko njega nanesete bezbojnu maskaru za fiksiranje obrva.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Em

Avatar photo
Pišem. Čitam. Pričam. Mislim. Uvek učim. Stvaram. Volim. Dipl.Ing.Informatike, usmerenje programiranje i projektovanje

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *