Kako nositi i ostavljati tašnu

Ako ste imali nesreću da vas pokradu, poznat vam je strašan osećaj kada vam srce siđe u pete i oblije vas hladan znoj zbog spoznaje da vam je iznenada nestao novac, dokumenti, mobili ili čitava tašna.
tasna

Kako nositi i ostavljati tašnu

  1. Nosite važne dokumente u tašni?
    Važni dokumenti kao što su izveštaji iz banke, pasoš, platna lista, šifarnici i sl. nikako ne nositi u tašni. Nošenje važnih ali ne i neophodnih dokumenata velik je rizik. Ukoliko u tašni nosite pasoš, ličnu kartu i platnu karticu, vešt kradljivac može praktično da živi vaš život i troši vaš novac. Treba da pronađete neko drugo bezbedno mesto za svoje račune i bankovne izveštaje i da ih kasnije uništite, kao i sve što bi moglo da bude iskorišćeno za „otkrivanje imovine, prihoda i identiteta“.
  2. Ostavljate tašnu na pod, pored noge.
    Provucite ruku kroz dršku tašne. Iako nije damski niti konvencionalni oblik ponašanja, ovaj potez, ako ste navikli da držite tašnu na podu je jedina mera zaštite. Ukoliko ste u stranoj zemlji, držite oči širom otvorene i pratite osobe koje ne konzumiraju piće, stalno gledaju naokolo, pretvaraju se da koriste mobilni ili se šetaju od stola do stola, što je tipično za ponašanje kradljivaca. Ako vam se neko naročito učini sumnjivim, držite tašnu u krilu.
  3. Važan telefonski razgovor.
    Kad želite da obavite telefonski razgovor sačekajte kada dođete kući. Nemojte to raditi iz telefonske govornice, jer to je idealno mesto da vas pokradu dok razgovarate telefonom. Zaista, nije teško zgrabiti telefon iz ruke, izvući novčanik iz tašne ili oteti tašnu, dok je osoba koncentrisana na razgovor. Najsigurnije je da telefonske razgovore na javnom mestu svedete na minimum.
  4. Držanje novčanika na vrhu tašne
    Čini vam se da imate najveći novčanik na svetu koji nekako uvek se nađe na vrhu torbe. Zar ne bi bilo jednostavnije da u tom slučaju kupite manji novčanik i držite ga u posebnom unutrašnjem džepu u tašni koji može da se zatvori. Naravno tašna mora uvek da bude zatvorena. Novčanik, mobilni ili bilo koja vredna stvar koja viri iz tašne, je „pozivnica“ za ljude koji žive od tuđe nesmotrenosti.
  5. Otvorena tašna
    Stalno zaboravljate da zakopčate svoju tašnu i nosite je čak otvorenu! Zatvorite tašnu i stavite zvonce na zip! Posebno treba da budete obazrivi na autobuskim stajalištima i pri ulasku u autobus, jer kradljivci obično „deluju“ u velikim gužvama. Naravno, tašna uvek mora da bude zatvorena, a malo zvonce koje ćete zakačiti na zip alarmiraće vas ako kradljivac pokuša nečujno da zavuče ruku u vašu tašnu.
  6. Odlaganje tašne dok ste u šopingu
    Držite tašnu na ramenu. Kradljivcima je dovoljan trenutak nepažnje, kad spaze tašnu na podu, ili ostavljenu na nekom drugom mestu, neće razmišljati dva puta, zgrabiće je i netragom nestati. U radnjama bi zaista trebalo da se osećate sigurno (većina ima i obezbeđenje), ali prodavci su često zauzeti usluživanjem kupaca, a kradljivci obično kroiste svaki trenutak nepažnje.
  7. Držanje tašne u ruci dok čekate na semaforu
    Hodajte središnjim delom trotoara. Mogućnost da vam neki biciklista ili vozač istrgne tašnu iz ruke dok prolazi pored vas možda je mala, ali i to se dešava, naročito u velikim gradovima. Jedini način da se zaštitite jeste da se krećete sredinom trotoara i da, prilikom čekanja na prelazima, držite tašnu na ramenu ili prebačenu preko leđa, nikako ispred sebe.
  8. Pretrpavanje tašne
    Napravite „reviziju“ sadržaja tašne. Najbolje je da sadržaj tašne svedete na neophodni minimum. Logika je prosta: što manje nosite, manje stvari može da bude ukradeno! Sa pretrpanom tašnom i stvarima koje vire iz nje ili ispadaju, samo ste laka meta!
  9. Nošenje tašne na poštarski način
    Nosite tašnu preko ramena. Ukoliko kradljivac pokuša da otme tašnu, važno je da mu ne pružate otpor i da dopustite da ostvari ono što je naumio. Zašto? Pa, zato što većina koja je spremna da otima tuđe, obično ide do kraja i to po svaku cenu. Vaša bezbednost je, ipak , važnija, od sadržaja tašne.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mirijana Djokic

Vizionar uspesnog poslovanja i pobornik zdravog zivota. Argumentovani savetodavac savremenog zivota. Ljubitelj lepe reci i lepog ponasanja.

SLIČNO

kupovina

Kako kupovati i trošiti pametno novac

Za ženu, ne postoji veći užitak od šopinga, posebno uoči novogodišnjih praznika. Sreća koju osećate …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *