Kako ofarbati kosu

Kako ofarbati kosuVeliki broj žena se pita kako ofarbati kosu, a odgovor na to pitanje ćete dobiti upravo u ovom članku. Trik kod farbanja kose je u tome da se ne farba svaka vlat posebno, već se farbaju istovremeno više različitih delova kose.
Takođe, u najvećem broju slučajeva kosa kod ljudi ima poseban sjaj, tako da je potrebno dva puta preći je kod farbanja kako bi naglasili i sjajne i one manje sjajne delove kose.

Evo par koraka kojih ćete se pridržavati kod farbanja kose.

1) Miksujte farbu prvog sloja na vašoj paleti koju ćete da nanesete na kosu osobe čiju kosu farbate. U najvećem broju slučajeva, trebali bi da povedete računa o tome da boja miksa koju pravite bude što je moguće tamnija i na taj način, bliža prirodnoj boji kose osobe čiju kosu farbate, kako bi se boja najbolje primila.

2) Ofarbajte deo kose tako što ćete ga prebaciti preko platforme pored vas i ofarbati korišćenjem spremljenog miksa i četkice srednje veličine. Prvi nanos trebate naneti brzo i u tankom sloju.

3) Prosvetlite jedan deo osnovne mešavine kojom ste prešli prvi sloj, na taj način da dobijena boja bude što je moguće ista kao sjajniji deo kose osobe koju farbate. Da biste videli koji ton boje je u pitanju, kosa treba da bude izložena direktnom svetlu. Crnu, sedu ili plavu kosu trebate da osvetlite belom, a braon i crvenu kosu najčešće trebate da prosvetlite nijansama žute boje.

4) Ofarbajte sjajnije delove kose istim postupkom kao iz drugog koraka.

5) Umočite četkicu srednje veličine u istu nijansu koju ste koristili za nanošenje prvog sloja. Nanesite novi sloj ovog sloja na delove kose koje niste ofarbali u prethodnom koraku, odnosno koje niste posvetlili.

6) Prosvetlite blago nijansu koju ste koristili za prvi nanos sa bojom koju ste koristili za farbanje sjajnijih delova kose. Ovakvu mešavinu iskoristite za farbanje predela sa vrha čela, odnosno na sam koren kose. Za ovo koristite malu četkicu za detaljisanje.

7) Udaljite se i pogledajte vaš rad. Ukoliko ste koristili uljanu boju, možda ćete trebati da date malo vremena kosi da se osuši.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …