Kako odabrati destinaciju na Karibima

Odabir destinacije za odmor može da bude obeshrabrujuć. Nakon što smo odabrali da svoj odmor provedemo na Karibima, postoji i dalje veliki broj ostrva i mesta na koje možemo otići. Dodatne informacije pre donošenja konačne odluke će nam sigurno biti od pomoći. Dok većina ostrva nudi obale, šoping i slično, postoji i veliki broj razlika takođe. Pratite dole navedene savete kako bi odabrali odličnu destinaciju na Karibima.

1) Uzmite u obzir to sa kojom agencijom putujete. Ukoliko je romantičan odmor ono što želite, Arubu smatraju najromantičnijim mestom za odmor. Ukoliko je u pitanju porodični odmor sa decom, probajte sa posetom Rajskom ostrvu na Bahamima. Ukoliko volite žurke i na odmor idete sa mnoštvom prijatelja, probajte da odete na Jamajku ili Nasau na Bahamima, mesta poznata po zanimljivom noćnom životu.

2) Odaberite između odmora i relaksacije, zabave ili nečega između. Za potrebe odmora koji uključuje sport i druge avanturističke elemente, uzmite u obzir Anse Chastanet Resort na Svetoj Luciji, poznatoj po svom sportskom sadržaju. Ukoliko surfujete, idite na Barbados. Za lenji odmor pod palmama posetite Cocobay na Antigvi.

3) Uzmite u obzir vaša lična interesovanja. Ljubitelji muzike mogu da posete Jamajku kako bi posetili grob Boba Marlija. Neki drugi bi mogli da budu zainteresovani za lokalnu arhitekturu. Ukoliko volite da se kockate, posetite Atlantis Resort na Rajskim ostrvima na Bahamima.

4) Utvrdite u kolikoj meri zaista želite da pobegnete od stvarnosti. Ukoliko želite da provedete nedelju dana u banji sa vašim prijateljima, uzmite u obzir Malliouhana Hotel i banje na Angili. Za nedelju dana koje želite da provedete u samoći, vidite ako možete sebi da priuštite unajmljivanje čitavog ostrva samo za sebe.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mladen Živković

Avatar photo
Završio sam fakultet za turizam i ugostiteljstvo. Obožovam da putujem.