Kako se zabaviti zimi u Njujorku

Njujork je divno, magično mesto tokom zime, a zabava čeka na vas na svakom ćosku i ulici da je otkrijete. Ako planirate da zimske praznike provedete u Njujorku, postoji mnogo prijatnih aktivnosti i nezaboravnih mesta koje mozete posetiti. Ovo su samo neke od njih.
poseta njujorku

  1. Uzivajte u prazničnoj atmosferi Rokfeler centra. Rokfeler centar se momentalno pretvara u prelepo, magično mesto čim dođe decembar. Jedno od njegovih, pa moglo bi se reći ikona koje morate videti je džinovska jelka a kad se nađete u njenoj blizini nećete je promašiti. Prva noć novogodisnjeg osvetljenja jelke je uvek prizor za pamćenje a uvek joj prethodi pojavljivanje javnih ličnosti i uživo izvođenje muzickih komada. Svetski poznata džinovska jelka je izložena u prvoj nedelji decembra i ostaje izložena do prve nedelje januara. Ostale zabavne aktivosti ukljucuju Top of the rock koji predstavlja vidikovac Rokfeler centra i pruža spektakularan, panoramski pogled na Njujork. Ako volite klizanje, svratite do čuvenog klizališta u Rokfeler centru.
  2. Doručkujte sa Deda Mrazom. Ovo je nešto u čemu bi deca svakako uživala, pogotovu ako ste ih poveli sa sobom. Kafe Rock (kamen) koji se nalazi u Rokfeler centru je svake godine domaćin Deda Mrazu i njegovim vilenjacima. Deca mogu da dođu do Deda Mraza kako bi sa njim popričali, fotografisali se ali dobili i poklone.
  3. Uživajte u Central parku, zimskoj zemlji čuda. Tokom Božićnih praznika, Central park se čarobno pretvara u zimsku zemju čuda. Da biste doživeli nezaboravno zimsko iskustvo, idite na vožnju kočijama koje vuku konji okolo parka a u isto vreme uživaćete u prizoru. Park je čuven i po tome što nudi očaravajuć pogled na šumoviti predeo. Pored vožnje kočijama, takođe možete ići na klizanje na Vulman klizalištu koje se nalazi u Central parku. Nakon toga, svratite da posetite polarne medvede i veličanstveni životinjski svet u zoološkom vrtu u Central parku.
  4. Klizajte. U Njujorku postoji veliki broj klizališta koji su naročito posećeni tokom praznične sezone.Vreme je da izvadite i očistite svoje stare klizaljke i organizujete sastanak sa vašim dragim, prijateljima ili familijom. Ako neko od klizališta vrvi od ljudi, imate mnogo drugih klizališta na raspolaganju. Pored klizališta u Rokfeler centru i Vulman klizališta u Central parku, ostala mesta dešavanja su Pond u Brajant parku i Nebesko klizalište u blizini Čelzi Pira (Chelsea pier).
  5. Uživajte u jedinstvenom obedovanju. Zimski praznici dolaze samo jednom godišnje, a za mnoge je to prilika da uživaju u hrani i piću. Ako želite da probate nešto novo, budite avanturisti i isprobajte nove restorane, kafiće i vagon restorane. Takva jela nećete obično naći u svom domu, gradu ili varošici. U stvari, neki od svetskih najboljih restorana se nalaze na Menhetnu. Možete otići u restoran Da Saliven koji nudi autentičnu toskansku kuhinju u zabavnom i modernom ambijentu. To je čak mesto broj jedan gde se mogu videti slavne ličnosti. Možda ćete želeti da jedete u Normasu, za koji se kaže da nudi najbolji izbor brančeva. Nalazi se u Hotelu Le Parker Meridian koji se nalazi blizu Central parka.
  6. Gledajte praznične priredbe i predstave. Njujork vrvi od predstava i priredba koje se izvode uživo u toku praznične sezone. Pokušajte da nabavite karte za predstave na Brodveju. Možete nabaviti karte i do 25-50% jeftinije ako ih kupite u TKTS-u, koji se nalazi na Dafi Skveru (Duffy Square) u 47-oj ulici. Njujorški balet izvodi predstave poput Krcka Oraščića tokom decembra. A Radio Siti Mjuzik Hol je domaćin mnogih koncerata, koji većina pravih Njujorčana ne propušta ni za šta. Takođe možete proveriti raspored dešavanja na Medison skveru (The Madison Square Garden).
  7. Posetite zoološki vrt u Bronksu. U ovome bi uživala cela porodica. Zoološki vrt u Bronksu je najveći zoološki vrt na svetu i dom za 4000 životinja. Posetite zoološki vrt nakon sumraka i možete doživeti da vidite neverovatno praznično osvetljenje.
  8. Idite u laganu šetnju koja ima i obrazovni karakter po muzejima. Njujork ima mnogo muzeja svetske klase kojima će ljubitelji muzeja biti oduševljeni. Najbolji od mnogih muzeja, koje Njujorkima ima da ponudi je Metropoliten muzej umetnosti (MET), koji ima dugogodišnju tradiciju sjajne jelke koja je izložena ispred muzeja sa prikazom antičke scene rađanja, koja datira otprilike iz 18. veka.

Njujork, grad koji nikad ne spava, je takođe grad koji ne prestaje da slavi čuda i lepote zimskih praznika. Sigurno ćete se tamo odlično provesti i poneti sa sobom mnogo dragocenih uspomena na sve što ste ste tamo radili i mesta na kojima ste bili.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mladen Živković

Avatar photo
Završio sam fakultet za turizam i ugostiteljstvo. Obožovam da putujem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *