Kako letovati povoljno u Grčkoj

Sigurno se desilo da poželite da odete na more a da Vam želju odmah prekine briga o novcu, razmišljanje o tome kako organizovati putovanje, kako videti sve što želite, a u isto vreme se dobro provesti i ne uskratiti sebi ništa? Evo nekoliko saveta o tome kako povoljno organizovati leto 2015. u Grčkoj, ili povoljno platiti drugima da to urade za Vas!

letovanje grcka

Odaberite Summer Fun letovanje

Ukoliko želite da letujete jeftino, a da se pritom odlično provedete, da posetite najlepše plaže Grčke, uživate sa prijateljima, iskusite duh i kulturu duge Grčke istorije, a da pritom sve to neko drugi organizuje za Vas – definitivna preporuka za povoljno letovanje u Grčkoj je „Summer Fun letovanje“ u organizaciji Fun Group turističke agencije http://www.fungroup.rs/.

Bez previše razmišljanja o tome kako i kada da se organizujete, po pristupačnim cenama možete da letujete na nekoj od tri Summer Fun destinacije u Grčkoj, i to tri prelepa jonska ostrva: Krf (Kavos), Lefkada (Nidri), Zakintos (Laganas). Ovaj novi koncept letovanja je usmeren isključivo na potrebe putnika, te je sve prilagodljivo i usmereno na provod i užitak turista koji od svog letovanja očekuju povoljnost i uživanje. Uz svakodnevne, nezaboravne žurke koje upotpunjuju tzv. leto za mlade, tu su i povoljni fakultativni izleti koji omogućuju posetu najlepšim plažama kao što je plaža Navajo na Zakintosu (uz krstarenje brodom), zatim posetu akva parkovima i kulturno-istorijskim znamenitostima poput ostrva Vido (na Krfu) ili malog ostrva Itaka na kom je rođen Homerov junak Odisej, u blizini Lefkade. Puno je očiglednih materijalnih prednosti koje Summer Fun pruža, pa je možda i suvišno dalje razmišljati o tome kako povoljno letovati u Grčkoj, ali svakako pogledajte još neke savete koji mogu pomoći pri odabiru destinacije u Grčkoj ili sopstvenoj organizaciji nezaboravnog letovanja.

Odlučite se na vreme

Osim ako se odlučite za Summer Fun tip letovanja, gde je apsolutno sve organizovano za Vas i to vrlo povoljno, ona stara – „što je brzo to je kuso“, često dobro oslikava rezultat brzopletog dogovaranja i slabe organizacije letovanja. U takvim situacijama osim visoke cene aranžmana, nepripremljenost za ono što vas može očekivati može prouzrokovati još skuplje letovanje nego što je planirano. Zato je osnovni savet – dobro preispitati sopstvene želje, te unapred „uraditi domaći zadatak“ i staviti na papir kako želite da provedete odmor u Grčkoj, pogotovo što postoji veliki broj first minute ponuda.

Planirajte cenu aranžmana i trošak boravka

Činjenica je da nije dovoljno reći samo – „želim da idem tamo“, već je neophodan korak u organizovanju savršenog letovanja, planiranje svih troškova. Između ostalog – trošak boravka na letovanju, ali i cena aranžmana u Grčkoj. Najpre je značajno postaviti sopstvene granice onoga što možete da platite, i time suzite izbor na destinaciju koja vam je dostupnana, jer što je destinacija u Grčkoj bliža Srbiji, često je i jeftinija. Uz ovaj vid „geografske uštede“, možete da „uštedite i vremenski“, tako što ćete odabranu destinaciju u Grčkoj, još tokom januara, februara ili možda i ranije, bukirati kroz „first minute ponudu“, i time potencijalno uštedeti čak do „30 %“ od ukupne cene. Apartmanski i studijski smeštaj nudi velike povoljnosti ako vam je potreban višekrevetni smeštaj.

Putujte sa prijateljima i planirajte aktivnosti

Ukoliko se odlučite za putovanje sa prijateljima, možete iskoristiti višekrevetne apartmane i studije za smeštaj, koji su standard za popularna grčka mesta, a koji su po pravilu jeftiniji od dvokrevetnog smeštaja. Mnoštvo je aktivnosti koje možete sprovesti iz mašte u delo tokom letovanja, za šta su idealni povoljni fakultativni izleti u Grčkoj, ali ukoliko želite da se organizujete samostalno, činjenica je da je sve jeftinije ako trošak delite sa saputnicima. Osim toga, zar nije pravo uživanje otići na letovanje sa prijateljima? Pogotovo ako vas privlači leto za mlade i party putovanje sa nezaboravnim žurkama u Grčkoj, gde možete ukombinovati romantičan odmor ali i druženje sa drugim mladim turistima.

Izvagajte prednosti pansionske i sopstvene ishrane

Jedan od značajnih faktora za jeftino letovanje, jeste trošak za hranu, koja mora biti dovoljno nutrijentna ali i zdrava. Naravno da bismo svi voleli da se hranimo isključivo u restoranima, ali kako to nije moguće i tražimo alternativne načine da odemo na letovanje, savet je svakako da isplanirate barem nekoliko obroka / ručkova još kod svoje kuće, te da planski kroz pripremne mesece za letovanje, kupujete konzerviranu hranu i hranu koja može duže da traje, pa time razdelite svoja ulaganja do samog polaska. Kao druga opcija na raspolaganju Vam je i prilično jeftina pansionska ishrana, o kojoj se obavezno raspitajte putem Interneta, ali se narano raspitajte i o samom mestu u kom letujete, o cenama u prodavnicama, postojanju velikih marketa koji su jeftiniji, ali i postojanju lokalnih pijačica.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *