Kako da izaberete idealan miris za septembar

Određeni miris koji odgovara samo jednom konkretnom karakteru osoba ima snažan utisak na okružene. Naučnici su otkrili zbog čega svi mi imamo toliko problema prilikom kupovine mirisa za osobe koje volimo. Prema novom istraživanju, svi smo privučeni parfemima koji dopunjuju naše prirodne mirise, zbog čega je nemoguće da pogodimo pravi parfem za partnera.

Samo mi možemo izabrati idealan parfem za sebe, jer nas privlači miris koji se podudara s našim mirisom tela. To je razlog zbog kojeg je gotovo nemoguće izabrati parfem za nekog drugog. Pokazalo se i da imunološki sastav utiče na izbor parfema. Naime, biramo parfeme koji odražavaju naš imunološki sistem, a privlače nas osobe koje imaju drugačiji imunološki sistem od nas.

idealan parfem

Pronađite svoj mirisni identitet. Razmislite o svojoj ličnosti i porukama koje želite da pošaljete. Pre nego što krenete u kupovinu parfema, definišite svoje omiljene sastojke. Razmislite želite li neki jači miris, cvetni, neutralni ili neki drugi. Izaberite uvek ono što odgovara vašoj koži i osećanju.

Pre svega morate testirati parfem koji ćete izabrati možda pomoću prodavačice. Naprskajte na sebe i pomirišite. Ako se na prvi trenutak svidi, to je to, nemojte dalje tražiti idealan. Ukoliko ćete krenuti u nabavku možete i na internetu razgledati određene sajtove koji će po kategorijama i sastojcima moći da identifikuju Vaše zahteve.

Za septembar preporučujem cvetno orijentalne mirise koji sadrže u sebi trunke začina ili zemljanih nota. Ovi su idealni za ovaj period koji sledi narednih dana. Pomalo greju kožu na fin način, ali ujedno su i osvežavajuće. Bićete prezadovoljni sa parfemima poznatih kreatora.

Evo nekoliko predloga:

Chanel No 5 je simbol ukusa i trenutno najprodavaniji parfem u svetu. On je veoma složeni miris, u kojem se ne da izdvojiti ni jedan sastojak, i to je bio još jedan zahtev velike Chanel, da parfem zvuči „ne kao ruža ili đurđevak, već kao kompozicija“. Sadrži dosta cvetova, voća, ali naravno i aldehida.

Dolce Vita Dior je miris radosti i sreće, sunčanog i toplog leta, miris „slatkog života“. U visokim notama je ljiljan, magnolija i ruža; u srcu je kajsija, breskva i cimet; u bazi je sandalovina, heliotrop i vanilija. Slatki orijentalni miris sa začinjenom drvenom bazom, savršen za pravu damu.

Antonio od poznatog glumca Antonija Banderasa je veoma muževan i intenzivan, ali uopšte nije agresivan miris. Njegov mošusni trag je senzualan i komotan. Kompozicija ovog „aromatičnog mošusa“ za muškarce uključuje note bibera, citrusne note, kašmirovo drvo, Nulu balzam i mošus.

Muška varijanta Euphorije od Calvina Klein-a je zadržala istu filozofiju ‘mirisa slobode’. Klasični aromatični drvenkasti miris u retro stilu se zasniva na modernoj bazi sa orijentalnim nijansama. Nenametljiva svežina je obogaćena začinima.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Maja Prulić

Avatar photo
Studiram informatiku i za mene sve kažu da sam PC freak. Pokušaću da napišem neke male, ali korisne savete na ovom sajtu.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *