Kako da negujemo nokte tokom zime

Koža tokom zime naglo gubi vlagu i hidrataciju. Od hladnog i suvog vazduha pati celo telo, a najviše ruke i koža oko noktiju, jer su one najviše izložene. Glavni razlog pucanja i listanja noktiju zimi upravo je ekstremni gubitak vlage zbog velike hladnoće. Sve naše uobičajene aktivnosti kao što je tuširanje vrućom vodom i korišćenje acetona za odstranjivanje laka još više pogoršavaju stanje naših noktiju pa oni doslovno dehidriraju. Pored toga moramo napomenuti i hemikalije sa kojima čistimo kuću i posude, kao i stresne situacije koji znatno utiču na ceo organizam, tako i na kožu, kosu, pa i nokte.

Za ove probleme je najbitnija krema koja hidrira i poboljšava zdravlje ruku. Kreme i ulja će nadoknaditi izgubljenu vlagu. Da li ćete koristiti posebno kozmetičko ulje ili maslinovo, odluka je na vama. Ulje utrljate u nokte i zanoktice svaki put nakon tuširanja i pre spavanja. Nemojte zaboraviti ni na stopala i nokte na nogama.
kako negovati nokte

Kako da negujemo nokte tokom zime?

Pravilna nega ruku i noktiju:

  1. Pre svega zaboravite na acetone, uvek koristite skidač laka za nokte koji ne sadrži ovu supstancu. Postoje blaže varijante sa kojima možete bezbedno da skidate lak sa noktiju.
  2. Sa turpijom sređujte i skraćujte nokte, nikad ne sa makazicama ili grickalicama. Očuvaćete nokatnu ploču.
  3. Zatim nanesite na nokte lak sa vitaminima i mineralima. Verujte, ovi sastojci su vrlo efikasni i štite nokat od pucanja.
  4. Zanoktice stalno mažite sa specijalnom kremom ili nemojte ih odseći, već samo sa štapićem gurajte ih u suprotnu stranu.
  5. Nakon tretmana noktiju sledi naravno krema za ruke koje će dati koži posebnu mekoću, sjaj i elastičnost. Bitno je da svaka žena ima sređene nokte i mekane ruke.
  6. Kada izlazite na hladno obavezno ponesite sa sobom rukavice. One su čudo! Štite vas od neprijatnog vetra, kiše i snega.
  7. Kada ste u mogućnosti koristite i tokom dana više puta kremu za ruke. Glicerinska je najbolja.
  8. Pilinge za telo i ruke zaboravite tokom zimskog perioda, previše isušuju ruke i nokte. Umesto njih debelo namažite masku za ruke koji će dodatno hidrirati ruke.

Da biste naučili u potpunosti kako negovati nokte, prijavite se za edukaciju u salonu Beauty Station Beograd.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Maja Prulić

Avatar photo
Studiram informatiku i za mene sve kažu da sam PC freak. Pokušaću da napišem neke male, ali korisne savete na ovom sajtu.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Jedan komentar

  1. Limun je najbolje sredstvo za negu noktiju :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *