Kako skinuti šminku: Korisni saveti za skidanje šminke sa očiju

Veoma je važno za zdravlje vaše kože da skinete svu šminku pred spavanje svake večeri. Ako ostavite šminku preko noći na koži, to može začepiti vaše pore i uzrokovati pojavu akni. Skidanje šminke je sastavni deo svakodnevne nege kože. Ako ostavite šminku tokom noći, može se desiti da vam upadne u oči, što može izazvati iritaciju pa čak i infekciju oka. Skidanje šminke sa očiju je najproblematičnije, jer je koža oko očiju najosetljivija. Sredstvo za skidanje šminke možete kupiti u prodavnici ili napraviti kod kuće. Evo nekoliko različitih predloga kako najlakše i najbrže skinuti šminku.

Saveti za skidanje šminke sa očiju

    1. Maslinovo ulje. Maslinovo ulje je odličan, prirodan način da skinete šminku i poboljšate izgled trepavica.Način upotrebe: Natopite vaticu maslinovim uljem i prebrišite deo oko očiju kako biste skinuli šminku. Višak maslinovog ulja uklonite toplom, vlažnom krpicom. Za luksuzniju upotrebu, zagrejte maslinovo ulje pre nego što ga nanesete na oči.
    2. Vazelin. Vazelin je takodje tradicionalno korišćen za skidanje šminke. Kao i maslinovo ulje, ne košta puno a prirodan je skidač šminke pa bi trebalo da bude nežan prema vašoj koži.Način upotrebe: prstima nanesite manju količinu vazelina na predeo oko očiju. Koristite vlažnu krpicu koja može da se pere da biste uklonili višak vazelina i šminku na očima. Šminka se skida brzo i lako primenom ovog metoda.

skidanje sminke

  1. Kreme. Postoji više vrsta kreme koje temeljno skidaju šminku i neguju vašu kožu.Način upoterbe: prstima nanesite kremu na predeo oko očiju, potom koristite vlažnu krpicu koja može da se pere i tako uklonite višak kreme i šminku na očima.
  2. Vlažne maramice za skidanje šminke koje su namenjene za jednokratnu upotrebu su najbrži i najpraktičniji način za skidanje šminke sa očiju. Prilikom korišćenja ovih maramica voda ili dodatne blazinice nisu potrebne. Ove maramice su veoma prikladne za putovanja.Način upotrebe: Ovim maramicama samo obrišite predeo oko očiju kako biste uklonili šminku.
  3. Osetljiva koža. Bebi šampon ili bebi ulje će skinuti šminku perfektno, a u isto vreme neguje vaše trepavice i nežan je prema vašoj osetljivoj koži. Način upotrebe: Način skidanja šminke se pomalo razlikuje kada je osetljiva koža u pitanju. Natopite vaticu bebi uljem ili mlekom za bebe i nanesite je na predeo oko očiju, a potom isperite koristeći vlažnu, toplu krpicu. Ne zaboravite da morate biti veoma nežni kada skidate šminku.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *