Kako se ponašati prilikom kažnjavanja

Kako se ponašati prilikom kažnjavanjaSvi smo mi ponekad bili kažnjeni za razne saobraćajne prekršaje. Veoma su retki vozači koji nikada u svom životu nisu bili kažnjeni, a još redji oni koji stvarno nikada nisu napravili saobraćajni prekršaj, šta više može se reći da takvih vozača i nema.
Kada napravite neki saobraćajni prekršaj i saobraćajac vas zaustavi veoma je bitno da znate kako da se ponašate, vaše ponašanje će u mnogome zavisi da li ćete biti kažnjeni i koliko.

Znajte da kada vas je policajac zaustavio uglavnom ste napravili prekršaj, retki su slučajevi da je pogrešio i da vas je zaustavio a vi ništa niste uradili. Kao što sam rekao retki su takvi slučajevi, ali nije da ih nema.

Ukoliko ste svesni da ste napravili prekršaj pokušajte da policajcu objasnite zbog čega ste to uradili, da niste želeli to, da niste znali ili da ste slučajno došli u takvu situaciju, postoje stiniji prekršaji gde će vas saobraćajac pustiti ukoliko se budete ponašali smireno i priznate prekršaj. Ukoliko počnete da se raspravljate i svadjate sa njim, ili krenete da ga ubedjujete kako to nije prekršaj, skoro je sigurno da će vam napisati kaznu, jer niko ne voli kada ga neko pravi ludim. Ovo je takodje bitno, jer ukoliko vam napiše kaznu i dodje do sudjenja, vaša jedina šansa je da se saobraćajac kada dodje kod sudije ne seti detalja vezanih za vaš prekršaj, da je zaboravio činjenice i slično, pa ukoliko budete drčni, svadjalački nastrojeni i slično, skoro je sigurno da će vas saobraćajac dobro zapamtiti, nasuprot tome ukoliko budete mirni, razumni, ukoliko prihvatite svoju odgovornost, velike su šanse da će vas pustiti, pa čak i ako vas ne pusti, kada bude došlo do sudjenja neće se toliko dobro sećati svega, što je vaša jedina šansa kod sudije.

Ukoliko zaista mislite da niste napravili prekršaj, pokušajte da mu to objasnite na miran način, pitajte ga da vam objasni on zbog čega vas kažnjava i šta je to što ste prekršili. Najbitnija stvar je da ukoliko mislite da nema osnova da vas kazni, dobro pročitate njegov zapisnik, i da ukoliko imate primedbe da od njega tražite da ih unese u zapisnik, jer je po zakonu obavezan da unese svaku vašu primedbu, ukoliko je uneo sve što ste imali da dodate, takav zapisnik možete da potpišete, ali ukoliko ne doda vaše primedbe nikako ne potpisujte zapisnik, jer je kasnije kada dodje do sudjenja to isto kao da ste priznali sve što je on rekao.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Goran Krstović

Avatar photo
Za mene kažu da sam samouk. Obožavam kućne majstorije i sve što je potrebno napraviti po principu Uradi sam, pa mi se zato ovaj sajt jako dopada.