Kako registrovati automobil

Vaš automobil morate registrovati Kako registrovati automobilna svakih godinu dana. Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima svaki vozač može učestvovati u saobraćaju na putevima jedino ukoliko ima uredno registrovano vozilo. U Srbiji je potrebno obnoviti registraciju automobila na svakih godinu dana, koliko važi tehnički pregled, osiguranje, a samim tim i saobraćajna dozvola. Budite oprezni i vodite računa o datumu isteka.
Najpametnije je da par dana pre isteka roka na koji vam je vozilo registrovano obavite tehnički pregled kako bi imali dovoljno vremena da otklonite eventualne kvarove ukoliko se ispostavi da oni postoje. Ukoliko ne umete da obavite celu proceduru, možete se obratiti ovlašćenim agencijama koje uz povoljne cene obavljaju ove poslove.

Kako registrovati auto?

1) Dokaz o vlasništvu. Ukoliko prvi put registrujete auto na svoje ime najpre je neophodno da posedujete dokaz kako ste postali vlasnik istog (potreban vam je kupoprodajni ugovor, rešenje o nasleđivanju, eventualni račun iz prodavnice novih automobila itd).

2) Tehnički pregled. Nakon toga neophodno je da odete u posebno ovlašćene auto kuće koje obavljaju tehnički pregled vozila, gde će se utvrditi da li je vozilo ispravno za saobraćaj. Neophodno je da ponesete dovoljno novca kako bi platili sve neophodne takse koje su različite visine u zavisnosti od kategorije vozila.

3) Saobraćajna dozvola. Nakon obavljenog tehničkog pregleda i svih plaćenih dažbina, treba sa ličnom kartom da odete u policijsku stanicu na teritoriji opštine na kojoj živite i predate uredno popunjen registracioni list i platite taksu za dobijanje obrasca saobraćajne dozvole.

4) Obnova registracije. Registracija vozila obavlja se jedanput godišnje i zakon toleriše da zakasnite samo mesec dana po isteku roka na koji je vozilo registrovano. Ukoliko zakasnite više od mesec dana i vozite neregistrovano vozilo kazne su po novom zakonu jako visoke, zato još jednom napominjemo da strogo povedete računa o datumu isteka vaše registracije.

Napomena:

– Obnovu registracije možete obaviti već 30 dana pre njenog isteka.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dejan Đorđević

Avatar photo
Završio sam prava i nadam se uspešnoj karijeri u advokaturi. Cilj mi je da na ovom sajtu pomognem drugima koliko je to moguće.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *