Kako se pravilno nasminkati

Kažu da je šminkanje neka vrsta umetnosti, zato trebate znati kako se nasminkati. U zavisnosti od načina na koji nanosimo šminku, možemo da popravimo i sasvim prekrijemo nepravilnosti ili samo da istaknemo prirodnu lepotu.

Postoje određena nepisana pravila kojih se devojke pridržavaju pri biranju i nanošenju šminke. Međutim, neka od njih su samo zablude, a kako pravila služe da bi se kršila, evo nekih koje možemo prekršiti, pa hajde da vidimo…

Kako se pravilno našminkati

Kako se nasminkati?

Pre šminke ne treba nanositi kremu za lice

Ovo pravilo možemo slobodno pogaziti…zašto? Ne trebamo izbegavati nanošenje krema zato što je tržište danas puno krema koje ne sadrže ulja pa se ne moramo plašiti da će se šminka tokom dana istopiti. Ovo je jedna kvalitetna krema za koju imate moju toplu preporuku.

Puder se nanosi na celo lice

Puder nam zaista može biti spasilac kada nam je koža u lošem stanju. Puder ne treba nanositi na celo lice zato što koža treba da diše. Dakle puder nanesimo samo na ona mesta gde je to potrebno.

Senka se usklađuje s bojom očiju

Većina devojaka ne zna da trebaju birati kontrastne boje u odnosu na oči. Na primer, ako imamo plave oči najbolje je da stavimo tamnozelenu, narandžastu i ljubičastu boju. Uz zelene oči najbolje ide smeđa, bronzana i boja peska. Međutim uvek ima izuzetak, u ovom slučaju to su smeđe oči uz koje najbolje ide upravo smeđa boja.

Olovka za usne se kombinuje sa ružem

Previše šminke nikad nije dobra ideja, pa ovo pravilo možemo zanemariti. Uostalom nema smisla stavljati olovku za usne da bismo ih oblikovali ako su one prirodno pune i definisane. Olovka za usne se koristi kada nameravamo da stavimo tamniji ili svetlucavi ruž.

Svetlucave senke su samo za posebne prilike

Svetlucave senke možemo da nosimo u bilo koje doba dana i namenjene su svima, ne samo mlađim devojkama. Kada koristimo ove sjenke važno je da odaberemo jednu koja upotpunjuje naš ten a izbegnemo kontrastnu nijansu.
Međutim ako se lepo našminkamo trebamo znati izabrati i modernu frizuru. Ove godine moderna je duga prirodna kosa ali i kratke šik frizure.
Umerenost je ključ svega pa čak i kada je reč o šminkanju.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …