Kako je Afrika dobila ime

Kako je Afrika dobila imeČim čitate ovaj članak, verovatno ste se zapitali kako je Afrika dobila ime. Pre nego što to saznate, hajde da vidimo neke zanimljive činjenice o Africi kao kontinentu.

Po teritorijalnoj površini, Afrika je drugi kontinent na svetu, odmah posle Azije. Na Afričkom kontinentu trenutno postoji 56 priznatih država.
Što se tiče broja stanovnika, i tu su odmah posle Azije, najmnogoljudniji kontinent. Afrika inače važi za najsiromašniji kontinent.

Toliko o nekim osnovnim podacima vezanim za Afriku, a sada ono što vas verovatno najviše zanima u ovom članku, je upravo…

Kako je Afrika dobila ime?

Ime Afrika može da ima više tumačenja. A evo nekih od najčešćih koji se i vezuju za legendu o postanku imena Afrika:

• od grčke reči „aphrike“ što u prevodu znači bez hlada
• od latinske reči „aprica“ što u prevodu znači sunčano
• od feničanske reči „afar“ što bi u grubom prevodu značilo prašina

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovan Spasojević

Avatar photo
Obožavam da istražujem i dolazim do novih saznanja. Jako mi se dopada vaš sajt. Pokušaću i ja da doprinesem neki savetima.

SLIČNO

Kako je Kruševac dobio ime

U ovom članku ćete saznati kako je Kruševac dobio ime. Kruševac je podignut 1371.godine od …