Kako geometrijski oblik otkriva ličnost

Čovek je okružen simbolikom i ona neprimetno postaje deo njegove ličnosti pa ga samim tim i odaje. Možete u to verovati ili ne, ali izvesno ćete priznati da je tematika zanimljiva za radoznale. Prema mišljenju Dr. Suzan Delindžer, autorke knjige Psihogeometrija, nečiji omiljeni oblik može nam otkriti dosta o ličnosti osobe. Razonode radi, isprobajte test i sami se uverite u istinitost ove teorije.
geometrijski oblik

Kako geometrijski oblik otkriva ličnost

Pokažite prijatelju ili nekome ko vas zanima sliku različitih oblika i zamolite ga da bez mnogo razmišljanja izabere onaj koji mu se najviše dopada. Ima ljudi koji će znati da vam kažu taj podatak i bez gledanja u sliku, pa ipak, bar nacrtajte na brzinu.

U zavisnosti od odgovora, vaš ispitanik bi trebalo da spada u jednu od sledećih kategorija:

Kvadrat: Osoba je vrlo organizovana, vredna, voli da zna na čemu je, bez mnogo iznenađenja. Odluke ne donosi olako, već na osnovu proverenih činjenica. Poseduje osećaj odgovornosti. Prepoznaćete ga po krutom držanju i naglašenoj urednosti, sklonosti ka detaljima. Ovaj tip uvek stiže na vreme.

Pravougaonik: Osoba je vrlo radoznala, hrabro prihvata izazove i zainteresovana je za napredovanje uvek i u svemu. Voli da isprobava i eksprimentiše. Ponekad ćete ovaj tip osobe prepoznati po pogledu koji luta ili crvenim obrazima.

Krug: Ovo je za osobu koja je humanista. To je jedna topla, saosećajna duša koja ume da sasluša i razume svakog. Osoba voli umerenost, ne podnosi hirove i predrasude. Zanimaju je osećanja. Možete je prepoznati po prijateljskom osmehu, otvorenosti, gestikuliranju za vreme razgovora i darežljivosti.

Kriva: Krivu obično biraju kreativci koji su jako maštoviti i okrenuti novotarijama. Inteligentni su, ali ponekad skaču sa teme na temu. Prepoznaćete ih po tome što su ekstravagantni, dovitljivi, seksi ili šarmantni. Ovo je umetnički tip.

Trougao: Osoba je rođeni vođa ii voli da se istakne. Poseduje osećaj odgovornosti i vrlo je snalažljiva, tako da se možete na nju osloniti. Ima takmičarski duh. Kako na poslu, tako i u društvu voli da bude uspešna i omiljena. Verovatno govorimo o poslovnom čoveku ili političaru. Prepoznaćete ovaj tip po ubedljivom govoru, istančanom ukusu i afinitetu ka skupim i brendiranim stvarima.

Koji je vaš oblik?

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

makemyday

Avatar photo
Olovka piše srcem!

SLIČNO

Kako je Afrika dobila ime

Čim čitate ovaj članak, verovatno ste se zapitali kako je Afrika dobila ime. Pre nego …

Jedan komentar

  1. Sto se mene tice,tekst je pun pogodak. Izabrao sam trougao i bas sam onakav kako pise.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *