Kako je Crna Gora dobila ime

Kako je Crna Gora dobila imePre nego što saznate kako je Crna Gora dobila ime, da vidimo neke osnovne stvari o ovoj sada samostalnoj državi.
Crna Gora se nalazi u jugoistočnoj Evropi. Do 2006.godine je bila u državnoj zajednici sa Srbijom, a u junu 2006. je proglasila nezavisnost.
Nekadašnje države na teritoriji sadašnje Crne Gore su bile Zeta i Duklja.

Kako je Crna Gora dobila ime?

Prvi put ime Crna Gora se pominjalo u povelji kralja Milutina davne 1276.godine. Legende govore da je Crna Gora dobila ime po jako gustim šumama koje su se nalazile na planini Lovćen. Te šume su bile jako tamne pa su običnom posmatraču izgledale upravo kao „crne gore“.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovan Spasojević

Avatar photo
Obožavam da istražujem i dolazim do novih saznanja. Jako mi se dopada vaš sajt. Pokušaću i ja da doprinesem neki savetima.

SLIČNO

Kako je Afrika dobila ime

Čim čitate ovaj članak, verovatno ste se zapitali kako je Afrika dobila ime. Pre nego …