Kako popraviti ogrebotinu na automobilu

Popravka ogrebotina na automobiluOgrebotine na automobilu su veoma česta pojava, bilo da ste sami vozilom zakačili nešto što je uzrokovalo ogrebotinu, ili što je veoma češće da vam je neko drugi slučajno ili namerno naneo ogrebotinu na vozilo. Ogrebotine na starijim vozilima nisu toliko upadljive i ne primećuju se tako lako, ali kada se radi o novijim vozilima, ogrebotina na njima ume baš da bode oči.

Ogrebotine na automobilu se mogu srediti na mnogo načina, najčešće se sređuju lakiranjem i poliranjem izgrebanog dela. Naravno sve ovo zavisi od dužine i dubine ogrebotine. Takođe se popravljaju upunjavanjem laka ili farbe posebnim špricevima u izgreban deo.

Kada primetite ogrebotinu na vašem vozilu, moj savet je da se obratite limaru prvo ili farbaru, kako bi pogledali ogrebotinu i da od njih zatražite savet kako da je najbolje popravite.

Kao što sam rekao postoje razni načini da se ogrebotina popravi, a koji ćete način primeniti zavisi od vas i od toga da li želite da se to uradi perfektno ili da se uradi samo da se nekako ne vidi, naravno sve to zavisi od toga koliko ste spremni da platite za to.

Iz iskustva mogu vam reći da ukoliko ste se nekome zamerili, gledate da prođete što jeftinije, jer postoji velika mogućnost da vam se odmah nakon što sredite ogrebotinu, pojavi nova :) . Pa je glupo da puknete veliku sumu novca za popravku, a da vam se već sutra dan pojavi nova ogrebotina.

Takođe postoje velike šanse da kada izlakirate igrebani deo, da se ne pogodi potpuno ista nijansa boje, pa da se onda primećuje razlika u boji na vozilu.

Ukoliko ogrebotina nije toliko velika i duboka, postoje i neka posebna sredstva, koja se u poslednje vreme reklamiraju svuda, koja bi trebalo da izvlače ogrebotine, tako što njima jednostavno pređete preko igrebanog dela, ja ovo nisam koristo nikada i ne znam puno o tome, ali vredi da se raspitate po forumima ili od prijatelja, da li je neko to koristio i da li funkcioniše. U svakom slučaju ovo može biti vrlo nezgodno, pa ukoliko vozite noviji auto, pazite da ga ne ogrebete ili da se ne zamerate ljudima :), ili ako ste se već zamerili nekome, onda vodite računa gde ostavljate vozilo :)

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Goran Krstović

Avatar photo
Za mene kažu da sam samouk. Obožavam kućne majstorije i sve što je potrebno napraviti po principu Uradi sam, pa mi se zato ovaj sajt jako dopada.

SLIČNO

registraciona nalepnica

Kako skinuti registracionu nalepnicu

Od 1. januara 2011. godine, obavezno je da se na šoferšajbni automobila (donji desni ugao) …