Kako depilirati noge

Većina žena na našim prostorima depilira noge jer im se sviđa izgled i glatkost depiliranih nogu. Međutim, odabir načina za depilaciju može da bude težak. Neke od opcija bi bile kreme, vosak ili korišćenje žileta. Svaka žena bi trebala da nađe proizvod koji bi njoj najviše odgovarao.Kako depilirati noge

Kako depilirati noge?

  1. Ručno brijanje – Ovo je najčešći način depilacije. Brz, jeftin i svima dostupan. Sve što vam treba je pena za brijanje i žilet. Možete da kupite za to namenjenu penu, ili umesto nje iskoristiti sapun. Na tržištu možete naći različite vrste žileta. Oni koji su za jednokratnu upotrebu se mogu naći u pakovanjima od 10-tak žileta i ne koriste se nakon što otupe. Brijači koji ne služe samo za jednokratnu upotrebu pružaju mogućnost menjanja žileta u glavi brijača. Ovakvi brijači imaju jedno do pet sečiva, i mogu imati i vlažnu traku. Neki od njih imaju gumeno ojačanje koje pomaže kod zatezanja kože i detaljnijem izbrijavanja.
  2. Električno brijanje – Ovakve brijače uglavnom koriste žene. Takođe se mogu naći u raznim dimenzijama i oblicima. Možete da kupite one sa zamenljivim brijačima i one otporne na vodu. Ovi brijači štede vaše vreme i smanjuju broj kupovina novih brijača. Međutim, ne izbrijavaju toliko detaljno kao klasični brijač. Neke žene ih ne vole zbog njihove nepraktičnosti i činjenice da moraju da se pune. Ovakvi brijači su takođe dostupni u muškoj verziji.
  3. Depilacija voskom – Nanesite vosak na vaše noge i dozvolite mu da se primi. Vosak će nakon nekog vremena da se stvrdne. Kada odstranite vosak, on će sa sobom povući i dlaku zajedno sa njenim korenom. Ovo može da bude bolno, ali vas oslobođa potrebe za brijanjem za narednih nekoliko nedelja. Postoji veliki broj različitih voskova dostupnih ženama. Neke tvrđe oblike voska ćete morati da nanosite posebno dizajniranom lopaticom na kožu. Vosak uvek nanosite u pravcu rasta dlake, a priliko otklanjanja ga vucite u pravcu suprotnom od pravca rasta dlake. Ovo umanjuje šansu za pojavom uraslih dlaka. Vosak nanesite na zdravu, suvu kožu. Nakon tretmana voskom, upotrebite ulje od azulina, kako bi omekšali kožu i odstranili preostale dlake.
  4. Depilacija šećerom – Ova metoda je veoma slična depilaciji voskom, ali se kod nje koristi pena napravljena od šećera. Ova metoda štedi novac pogotovu ukoliko sami pravite pastu, koja se u najvećem broju slučajeva pravi od šećera, soka od limuna i vode. Ovako napravljena pasta je slična blagom vosku. Nanesite je na kožu i stavite trake preko njih. Pritisnite i uklonite trake. Većina ljudi smatra da je ova metoda manje bolna od depilacije voskom, jer se ovom metodom depilacije uklanjaju isključivo dlake, bez da se zahvata i povlači koža.
  5. Kreme za depilaciju – Ove kreme sadrže hemijske supstance koje uklanjaju dlake sa površine kože. Neke žene pribegavaju ovoj metodi zbog njene brzine i praktičnosti. Takođe, ova metoda je jeftinija od drugih metoda, međutim, moramo da imamo na umu da ove kreme imaju hemijske supstance i da kao takve mogu da naškode koži.
  6. Laseri i elektrolize – trajna epilacija – Ovo su jedina dva načina uz pomoć kojih dlake možete zauvek otkloniti. Otklanjanje laserom redukuje rast dlaka na tretiranim mestima, dok elektroliza momentalno odstranjuje dlaku i prekida sa njenim rastom. Tokom elektrolize, elektricitet prolazi kroz folikul kose ubijajući dlaku. Laserska tehnologija koristi sličnu metodu međutim ne umrtvljuje folikul dlake. Za žene je često tretman laserom bolan, međutim ne toliko koliko tretman elektrolizom. Obe procedure su skupe, i ne praktikuje se često depilacija nogu ovim metodama, zbog površine koju je potrebno pokriti. Noge se često tretiraju laserom nego elektrolizom. Za više informacija, preporučujem ovaj salon lepote za trajnu epilaciju.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Od stvari će vam trebati: , , , , ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …