Kako do duge kose

Kako do duge koseDa bi ste imali dugu i lepu kosu nije dovoljno samo puštati je da raste. Kosa, i kratka i duga, mora da se neguje da bi bila lepa i zdrava. Evo nekoliko saveta kako na najlakši i najbrži način da imate dugu, zdravu i lepu kosu…

Kako do duge kose?

1) Pre svega je neophodno ošišati oštećenu kosu. Skratite kosu koliko god je potrebno jer oštećena kosa sporo raste i čak i kad dobije na dužini izgleda loše. Dakle, kratite krajeve sve dok se ne dođe do zdrave vlasi.

2) Posle toga bi bilo poželjno da se krajevi šišaju 1cm do 2cm i to redovno, na 8 do 10 nedelja. Tako nećete imati ispucale krajeve a i takvo šišanje pospešuje rast kose.

3) Da bi kosa brže rasla neophodno je da u predelu vlasišta bude dobra cirkulacija. To se postiže laganim masiranjem kože glave, dok perete i šamponirate kosu lagano masirajte palčevima vlasište nekoliko minuta. Stručnjaci takođe preporučuju da se svako veče i svako jutro četkom prođe kroz kosu 100 puta. To takođe utiče na brži rast kose, jača dlaku, ali se time i odstranjuju opale vlasi, perut i prašina i masnoća koju neminovno pokupimo u toku dana.

4) Ishrana takođe utiče na kvalitet i rast kose, pa je poželjno da se kroz ishranu uzimaju namirnice koje su bogate vitaminima A, B, C i E. Naravno, te vitamine možete unositi i u obliku šumečih tableta, dražeja i slično.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Od stvari će vam trebati:

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …