Kakopedija > Moda i lepota > Lepota i nega > Kako do duge kose

Kako do duge kose

Kako do duge koseDa bi ste imali dugu i lepu kosu nije dovoljno samo puštati je da raste. Kosa, i kratka i duga, mora da se neguje da bi bila lepa i zdrava. Evo nekoliko saveta kako na najlakši i najbrži način da imate dugu, zdravu i lepu kosu…

Kako do duge kose?

1) Pre svega je neophodno ošišati oštećenu kosu. Skratite kosu koliko god je potrebno jer oštećena kosa sporo raste i čak i kad dobije na dužini izgleda loše. Dakle, kratite krajeve sve dok se ne dođe do zdrave vlasi.

2) Posle toga bi bilo poželjno da se krajevi šišaju 1cm do 2cm i to redovno, na 8 do 10 nedelja. Tako nećete imati ispucale krajeve a i takvo šišanje pospešuje rast kose.

3) Da bi kosa brže rasla neophodno je da u predelu vlasišta bude dobra cirkulacija. To se postiže laganim masiranjem kože glave, dok perete i šamponirate kosu lagano masirajte palčevima vlasište nekoliko minuta. Stručnjaci takođe preporučuju da se svako veče i svako jutro četkom prođe kroz kosu 100 puta. To takođe utiče na brži rast kose, jača dlaku, ali se time i odstranjuju opale vlasi, perut i prašina i masnoća koju neminovno pokupimo u toku dana.

4) Ishrana takođe utiče na kvalitet i rast kose, pa je poželjno da se kroz ishranu uzimaju namirnice koje su bogate vitaminima A, B, C i E. Naravno, te vitamine možete unositi i u obliku šumečih tableta, dražeja i slično.

Od stvari će vam trebati:

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 39, prosek: 4,33

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Jasna Marković
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

parfemi

Kako se parfemi biraju u zavisnosti od tipova žena

Žene se mogu podeliti u nekoliko tipova u zavisnosti od njihove ličnosti. Kako se parfemi …