Kakopedija > Moda i lepota > Lepota i nega > Kako do lepih noktiju

Kako do lepih noktiju

Kako do lepih noktijuRuke i nokti su odraz naše negovanosti. S obzirom da su više nego ostali delovi tela izloženi štetnim uticajima, mora im se posvetiti posebna pažnja i nega. Evo nekoliko saveta za negovane i zdrave nokte…

Kako do lepih noktiju?

1) Pre svega, da bi nokti bili zdravi važna je pravilna ishrana. To znači da se trudite da unosite što više vitamina u svoj organizam, jer sve dolazi iznutra. Vitamni jačaju nokte pa nećete imati problem sa lomljenjem i listanjem noktiju.

2) Stručnjaci savetuju da se posle pranja ruke dobro obrišu jer ako se samo istresu iznad lavaboa-to utiče na stvaranje zakontica.

3) Kada je reč o zanokticama važno je da znate da zanoktice ne treba seći, umesto toga potiskujte ih, povlačite ih na dole prema korenu nokta specijalnim drvenim štapićem (namenjenim za to, kupuje se u drogerijama) i mažite kremom za ruke ili kremom za nokte, svako veče obavezno i u toku dana koliko god se puta setite.

4) Prilikom turpijanja noktiju, vodite računa da turpijicu povlačite u jednom pravcu, jer turpijanje pokretima gore-dole (levo-desno) oštečuje nokte i dovodi do listanja i lomljenja.

5) Priuištite sebi profesionalni manikir bar jednom mesečno.

Vaša reklama u ovom članku? Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija.

Od stvari će vam trebati:

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 24, prosek: 3,83

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Jasna Marković
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

parfemi

Kako se parfemi biraju u zavisnosti od tipova žena

Žene se mogu podeliti u nekoliko tipova u zavisnosti od njihove ličnosti. Kako se parfemi …