Kako do lepih noktiju

Kako do lepih noktijuRuke i nokti su odraz naše negovanosti. S obzirom da su više nego ostali delovi tela izloženi štetnim uticajima, mora im se posvetiti posebna pažnja i nega. Evo nekoliko saveta za negovane i zdrave nokte…

Kako do lepih noktiju?

1) Pre svega, da bi nokti bili zdravi važna je pravilna ishrana. To znači da se trudite da unosite što više vitamina u svoj organizam, jer sve dolazi iznutra. Vitamni jačaju nokte pa nećete imati problem sa lomljenjem i listanjem noktiju.

2) Stručnjaci savetuju da se posle pranja ruke dobro obrišu jer ako se samo istresu iznad lavaboa-to utiče na stvaranje zakontica.

3) Kada je reč o zanokticama važno je da znate da zanoktice ne treba seći, umesto toga potiskujte ih, povlačite ih na dole prema korenu nokta specijalnim drvenim štapićem (namenjenim za to, kupuje se u drogerijama) i mažite kremom za ruke ili kremom za nokte, svako veče obavezno i u toku dana koliko god se puta setite.

4) Prilikom turpijanja noktiju, vodite računa da turpijicu povlačite u jednom pravcu, jer turpijanje pokretima gore-dole (levo-desno) oštečuje nokte i dovodi do listanja i lomljenja.

5) Priuištite sebi profesionalni manikir bar jednom mesečno.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Od stvari će vam trebati:

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …