Kako do lepog tena

Kako do lepog tenaPripadnice lepšeg pola su stalno u potrazi za najefikasnijom kremom, tretmanima, prepratima koji ten čine lepšim. Uznapredovala medicina i brojni inovativni kozmetički preparati omogućavaju neophodnu negu lica i tela. Međutim, postoji i nešto što i same možemo da uradimo za bolji i lepši ten. Pa evo nekoliko saveta…

Kako do lepog tena?

1) Ono što često zaboravljamo je to da stres, pre svega, može da bude jedan od uzroka lošeg tena. Stres, naročito u dužem vremenskom periodu, može da utiče na to da koža lica gubi sjaj, lako se iritira i postane osetljiva. Zato ne bi bilo loše promeniti makar neke od životnih navika koje dovode do napetih stanja i dugotrajnog stresa.

2) Loša ili nepravilna ishrana u mnogome utiče na ten. Vodite računa šta unosite u svoj organizam jer sve dolazi iznutra. Dakle, potrebno je unositi više voća i povrća, namirnice bogate proteinima, ugljenim hidratima i zdravim masnoćama i izbegavati prekomerno konzumiranje slatkiša. Uz zdrav način ishrane uvek je dobro uključiti i neku vrstu fizičke aktivnosti i to će se svakako odraziti i na izgled Vašeg lica.

3) Duvan i alkohol se takođe smatraju osnovnim neprijateljima lepog tena, tako da, koliko god je moguće manje konzumiranje i jednog i drugog svakako će se pozitivno odraziti na izgled Vašeg tena.

4) Ono što bi takođe valjalo izbegavati je izlaganje suncu bez zaštite. Mnogo je štetnih zračenja i Sunce, iako je izvor života, može mnogo loše da utiče ne samo na ten nego na kompletno naše zdravlje. Poslušajte savet lekara i ne izlazite na sunce bez adekvatne zaštite.
Za lep ten i zdravu kožu preporučuje se redovno čišćenje lica, dva puta dnevno. Dobra hidratacija, piling i hranljive maske prijaće Vašem licu i neophodne su za sjajnu, zdravu i čistu kožu.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …