Kako se depilirati

Ako ste jedni od onih koji se pitajuKako se depilirati kako se depilirati i kojom metodom se depilirati, onda je ovo tekst za vas. U ovom članku ćemo vam ukratko opisati neke od najpopularnijih i najčešćih metoda depilacije.

1) Brijač. Najjednostavniji način brijanja je korišćenje brijača. Oni su naročito korisni kada je u pitanju uklanjanje dlaka s lica, i često ih koriste muškarci. Pri korišćenju brijača, budite sigurni da koristite penu za brijanje kako bi smanjili broj posekotina brijačem. Budite sigurni da koristite oštre brijače, koji će iseći dlaku, a ne kožu. Brijačem se takođe mogu skidati dlake koje rastu na rukama i nogama, iako žene obično koriste druge metode uklanjanja istih.

2) Depilacija voskom i pincetom. Postoje posebna mesta na telu koja se najbolje depiliraju korišćenjem voska ili pincete. Obrve, na primer, se najbolje depiliraju pincetom jer one ukljanjaju dlaku iz korena. Kada se depilirite brijačem, jedan od problema je taj što se brijačem ne otklanja koren dlake. Imajte ne umu, međutim, da je depilacija pincetom korisna jedino pri brijanju malih delova tela, kao što je pazuh. Depilacija pincetom je takođe korisna u slučaju depilacije vidljivih delova tela, kao što su pomenute obrve. Depilacija voskom se, sa druge strane, najčešće koristi kod depilacije genitalija. To se čini voskom koji se stvrdne da dlaci. Vosak se na kožu nanosi trakom. Ona se odstranjuje jednom kada se vosak stvrdne i sa sobom povlači i dlake. Prvi put ovo može da bude bolno, i u tom slučaju bi trebali to da obave profesionalci.

3) Depilacija penom. Postoji takođe i pena koja se može kupiti ispod tezge. Ova pena sadrži hemikalije koje razgrađuju dlaku. Obično se pena nanosi na kožu i tu stoji par minuta. Nakon toga, ona se može isprati. Dlake bi trebalo da otpadnu zajedno sa penom. Postoje i pene sa novim formulama koje im omogućavaja da razgrade i koren dlake, tako da ih možete koristiti i za detaljnu depilaciju.

4) Depilacija laserom. Konačno, možete uzeti u obzir i metode za potpuno otklanjanje dlaka. Trenutno postoje laseri koji se fokusiraju na kožu. Laserom nećete samo otkloniti dlake, već ćete sprečiti rast novih dlaka. Pored lasera, kratki šokovi električnom strujom se ponekad takođe koriste za uklanjanje dlaka. Njima se takođe dlake otklanaju trenutno. Ponovo, ovo je zahvat koji bi jedino doktor mogao da odradi. Ovakvi zahvati takođe dosta i koštaju, ali dugoročne koristi odstranjivanja dlaka su obično dovoljne da ubede ljude na ovakav tretman. Za više informacija, preporučujem ovaj salon lepote za trajnu epilaciju.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.