Kako ispolirati automobil

Vaš auto se brzo zaprljaKako ispolirati automobil i nema više onaj sjaj koji ga je nekad krasio kada ste ga kupili? Da bi mu taj lep sjaj vratili neophodno je poliranje. Ono može biti jako naporan i dug posao, koji zahteva jako puno vremena i strpljenja ali se na kraju itekako isplati. Ako poliranje ponavaljate u razmacima od po dva do tri meseca zaista ćete postići sjajne rezultate koji su odmah vidljivi. Poliranje predstavlja odličnu zaštitu auta od sunca i uv zraka,kao i vode, vlage, sitnih ogrebotina itd. Daje vašem automobilu blistav sjaj, prikrivajući manje ogrebotine i čuvajući boju.
U tekstu koji sledi objasnićemo vam kako ispolirati automobil.

1) Odaberite sredstavo za poliranje. Prva i najbitnija stvar je upravo ova. Koje ćete sredstvo izabrati pre svega zavisi od tipa farbe vašeg auto tj da li je to obična boja ili metalik. Uz to, obratite pažnju da li je farba novija ili starija. Obavezno se posavetujte sa prodavcem. Recite mu kakav tip farbe je na vašem automobilu i u kakvom je stanju, da li ima nekih većih i manjih ogrebotina. Bilo da želite izabrati pastu ili tečno sredstvo za poliranje, svakako pre kupovine zatražite savet stručnog lica koje će vam dati na osnovu tipa i stanja farbe.

2) Neposredno pre poliranja. Dobro operite vaš automobil i ostavite ga neko vreme koliko bude potrebno da se osuši.

3) Uslovi za poliranje. Nikako se ne preporučuje da to radite izloženi suncu, jer se vrlo lako može desiti da se vosak zapeče na farbi. Pronađite neko mesto u hladu i tada možete početi sam poliranjem.

4) Pripremite sve što vam je potrebno. Da bi odradili ceo proces poliranja uspešno neophodno je da imate sledeće: sunđer za pooliranje (nekada ćete ga dobiti uz sredstvo pri samoj kupovini), vosak, mekan čisti peškir i mekana čista krpa.

5) Utrljavanje voska. Sunđer za poliranje malo navlažite i zatim ga umočite u vosak. Vodite računa da ne preterate i da ne nanesete veliku količinu na sunđer. Počnite utrljavati vosak lagano kružnim pokretima uvek u istom smeru da bi se ravnomerno rasporedio po farbi i kasnije ravnomerno sušio. Nanosite polako i strpljivo deo po deo, redom. Kada završite sa jednim delom, na njegovom početku vosak će već biti spreman za uklanjanje.

6) Skidanje voska. Sada uzmite jedan mekan peškir, malo ga pokvasite i dobro iscedite. Počnite da uklanjate vosak na isti način i istim kružnim pokretima kao što ste ga i naneli, da bi postigli ujednačen efekat.

7) Provera. Kada ste uklonili sav vosak sa farbe izvršite jednostavnu proveru da li je sve u redu i da se nije negde zadržao. Obiđite auto sa svih strana da to utvrdite.

8) Glancanje. Na kraju vam samo još preostaje da uzmete jednu meku čistu krpu i izglancate vaš automobil.

Poliranje je gotovo. Čestitamo!

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Milorad Stanojković

Avatar photo
Automobili su oduvek bili moj najdraži hobi. Nadam se da ću svojim savetima pomoći drugima.

SLIČNO

registraciona nalepnica

Kako skinuti registracionu nalepnicu

Od 1. januara 2011. godine, obavezno je da se na šoferšajbni automobila (donji desni ugao) …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.