Kako očistiti unutrašnjost automobila

Očistiti unutrašnjost automobilaKako očistiti unutrasnjost automobila uopšte nije teško ni komplikovano. Potrebno je da imate u blizini priključak za struju u koji ćete priključiti vaš usisivač. Zašto da trošite novac u auto perionicama kada sve to možete i sami uraditi, samo je potrebno malo vremena i dobre volje. Pre nego što počnete sa čišćenjem, savetujemo vam da obučete neku malo stariju garderobu.

Kako očistiti unutrašnjost automobila?

1) Pribor za čišćenje. Prvo pripremite šta vam je sve potrebno da biste sve detaljno očistili. Treba vam usisivač, čiste krpe, peškir, sprej za staklo i tečnost za uklanjanje eventualnih fleka.

2) Patosnice. Da bi počeli sa usisvanjem prvo morate da iznesete sve četiri patosnice napolje i istresete ih. Vodite računa prilikom vađenja da prljavštinu i prašinu ne prospete na pod auta.

3) Usisavanje. Uključite vaš usisivač u struju i počnite prvo usisavati sedišta. Zatim usisajte ostale delove kao i pod, deo po deo da ne biste nešto preskočili. Na kraju usisajte i gepek.

4) Kontrolna tabla i pregrade. Uzmite čistu krpu, malo je pokvasite i prebrišite kontrolnu tablu, a zatim sve ostale pregrade i površine.

5) Fleke. Ako uočite neku fleku na vašem sedištu obavezno je što pre uklonite. Uzmite čist peškir i na njega sipajte malo tečnosti za uklanjanje fleka. Brišite fleku laganim kružnim pokretima dok se ne stvori pena i sačekajte da malo odstoji. Zatim to tapkanjem isperite dok se fleke ne uklone. Naravno ovo se ne odnosi na kožna sedišta, fleke na njima nikako ne možete uklanjati na ovaj način.

6) Pranje patosnica. Kada ste završili sa usisavanjem i čišćenjem unutrašnjosti sada je vreme da operete patosnice koje ste izneli iz automobila. Ostavite ih da se osuše i zatim ih vratite na svoje mesto.

7) Pranje prozora. I za kraj uzmite sprej za pranje stakla, naprskajte i redom jedan po jedan prozor dobro prebrišite mekom krpom ili nekim starim novinama.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Milorad Stanojković

Avatar photo
Automobili su oduvek bili moj najdraži hobi. Nadam se da ću svojim savetima pomoći drugima.

SLIČNO

registraciona nalepnica

Kako skinuti registracionu nalepnicu

Od 1. januara 2011. godine, obavezno je da se na šoferšajbni automobila (donji desni ugao) …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *