Kako hidrirati lice

S vremena na vreme,Kako hidrirati lice se žalite kako vam je lice suvo i želite naučiti kako hidrirati lice? Na pravom ste mestu. Suvo lice može biti prouzrokovano velikim brojem stvari, među njima je i nagla promena klime, putovanja, i ishrane. Način na koji brinete o koži lica takođe može biti važan faktor. Suvo lice karakteriše svrab i listanje. Tu je takođe peckanje i crvenilo. Primenom neke izmene u svakodnevnu rutinu, vaša koža lica se može izlečiti. Evo nekih saveta koje možete da primenite za rehidrataciju suvog lica:

1) Koristite nežno sredstvo za čišćenje lica. Koliko god možete, ne oslanjajte se na komercijalne sapune i deterdžente. Oni nisu za čišćenje lica. Oni mogu da pokvare floru kože vašeg lica,kao i zaštitna ulja. Ili još pametnije, probajte ovu kremu za koju imate proverenu preporuku.
Takođe možete sami pripremiti sopstveno sredstvo za čišćenje lica. Počnite tako što ćete da izmešate sledeće: žumance, kašičicu soka od narandže i kašičicu maslinovog ulja. Kada je sve ravnomerno izmešano , možete da dodate nekoliko kapi ružine vodice i sok limete. Možete dnevno da koristite ovu pripremu.

2) Primenite obilnu hidrataciju kože lica. Hidratacija može sprečiti vašu kožu od isušivanja posle pranja. Uzmite hidratant koji ima prirodne sastojke, potrebne hranljive sastojke i sastojke potrebne za kožu vašeg lica. Idealno je stavljati hidratant na lice noću. Nanesite ga najmanje 30 minuta pre nego što odete na spavanje.

3) Stavljajte barem jednom nedeljno, masku na lice. Maska može da očisti i da se otarasi mrtve površine kože. Evo su dva načina na koje možete da napravite sopstvenu masku za lice. Za prvu smesu vam je potrebno jaje, kašičica meda i kašičica maslinovog ulja. Zatim, dodajte samo nekoliko kapi ružine vodice. Možete naneti mešavinu na lice i ostaviti najviše 15 minuta. Nakon toga, isperite lice. Za drugu smešu, možete izmešati kašičicu sveže gline u prahu i kašičicu neobrađenog meda. Kada ovo nanosite, izbegavajte područje oko očiju. Pokušajte da ostavite ovo oko 20 minuta. Kada ispirate, koristite mlaku vodu.

4) Jedite uravnoteženo. Vaš dnevni obrok treba da sadrži puno voća i povrća. Takođe bi trebalo da unosite mnogo integralnih žitarica. Preferirajte namirnice koje sadrže visok nivo sumpora. Dobar izbor su jaja, luk i beli luk. Sumpor može da učini vašu kožu glatkom. Možete uzimati i namirnice koje su obogaćene vitaminom C. One mogu pomoći vašoj koži da bude rastegljiva. Uzimajte dinje, šargarepu i kajsije. Namirnice koje su bogate vitaminom B5 ili pantotenskom kiselinom , mogu pomoći sintezu masti i ulja koja su potrebna koži vašeg lica. Uzimajte mleko, sir i jogurt. Takođe i lisnato zeleno povrće.
Naravno, najjednostavniji predlog koji možete razmotriti je da pijete dosta vode. Zapravo, potrebno je da pijete najmanje dve litre vode da bi potpomogli prirodnu rehidrataciju vašeg tela.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *