Kako ukloniti urasle dlake

Urasla dlaka je dlaka koja se sama uvije i počne da se vraća u folikul ili dlaka koja ne izraste iz folikula i ostaje u koži. Urasle dlake mogu da se pojave na licu, vratu, nogama ili bilo kom drugom delu tela. Obično su to male iritacije, ali mogu biti bolne i ružne. Štaviše, ako se ne tretiraju, urasle dlake mogu da postanu inficirane. Na žalost, dok je urasla dlaka češća pojava kod ljudi sa kovrdžavom kosom, skoro kod svakog će se nekad pojaviti barem jedna urasla dlaka i ako se redovno brijete, možda ćete imati urasle dlake vrlo često. Imate sada jednu? Pratite ova uputstva, rešite je se i ne dajte joj da se ponovo pojavi.

Uputstvo

  1. Uradite piling površine. Dvaput dnevno blago trljajte uraslu dlaku. Ovo će pomoći da se uklone mrtve ćelije sa kože, prljavština i masnoća koja možda okružuju uraslu dlaku. Time takođe vrh dlake može da se probije kroz kožu. Dobrim pilingom se može postići ovaj efekt, ali ne preterujte kako površina oko urasle dlake ne bi počela da krvari. Vrlo je tešku ukloniti uraslu dlaku ispod kraste. Kada ne znate šta da radite, uradite nežniji piling kože ali neka to traje malo duže. Pokušajte da pogodite uraslu dlaku sa različitih strana. Koristite rukavicu za piling ili pokušajte nešto od sledećeg:
  2. Nanesite malo kreme protiv akni. Urasle dlake su prilično slične bubuljicama, posebno kad je urasla dlaka propraćena gnojem. Nanesite hidrogen peroksid ili salicilnu kiselinu nekoliko puta dnevno tokom nekoliko dana. Ovo, u kombinaciji sa svakodnevnim pilingom je često dovoljno da se ukloni urasla dlaka, pošto će se otok smanjiti čime će dlaka imati više mesta da izraste (nego da uraste).
  3. Stavite topao, vlažan oblog na površinu i ostavite nekoliko minuta kako biste omekšali kožu. Možete da stavite samo vlažan peškirić sa toplom vodom, iscedite ga i prislonite na uraslu dlaku. Kad se peškirić ohladi ponovo ga pokvasite toplom vodom. Ako možete da vidite uraslu dlaku ‘’učaurenu’’ u koži , ovaj postupak će omekšati dlaku i izvući je bliže površini. Ako ne možete odmah da vidite dlaku, ostavite topao peškirić dok se ona ne podigne do površine kože. Ako stavite oblog u trajanju od deset minuta i još uvek ne možete da vidite dlaku, nećete moći sami da je uklonite, ili se radi o nečemu sasvim drugom. I dok se nevirate oko kože, ovo može da bude pravo vreme da se prekontrolišete rak kože.
  4. Koristite sterilnu iglu, pincetu ili medicinski aparat za urasle dlake kako bi nežno izvlačili dlaku iz kože. Topao oblog je trebalo da pogura dlaku do površine kože – ne kopajte dlaku ako ne možete lako da dođete do nje. Nemojte skroz čupati dlaku ako možete to da izbegnete; samo se pobrinite da je kraj urasle dlake izvan kože. Može potrajati dok ne iščačkate dlaku: budite strpljivi, i ne režite kožu.
    Ponekad ćete videti petlju dlake blizu površine kože. To znači da je vrh dlake počeo da urasta u kožu. Ako možete da stavite iglu u petlju i lagano povučete, kraj će verovatno da olabavi.
    Ako se odlučite da koristite pincetu, zapamtite da mogu da se kupe one sa oštrim ili tupim vrhovima. Ako se koristi pažljivo, pinceta oštrog vrha može manje oštetiti kožu oko dlake. Drugi izbor je medicinski aparat za urasle dlake koji ne oštećuje okolnu kožu ili folikul dlake.
  5. Operite površinu oko (nekad) urasle dlake toplom vodom i hidratantnim sapunom. Nanestite antiseptik kao dodatno sredstvo protiv infekcije. Izbegavajte da nosite usku odeću na toj površini, i redovno radite piling kao prevenciju od novih uraslih dlaka. Možda ćete hteti da nanosite fiziološki rastvor i tako sprečite pojavu novih uraslih dlaka.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Od stvari će vam trebati: , ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *