Kako smanjiti račun za mobilni telefon

Kako smanjiti račun za mobilni telefonPravi odgovor na pitanje kako smanjiti mesečni račun za mobilni telefon bi bio smanjenje korišćenja istog i njegovih servisa, ali, ko bi to želeo? Dobre vesti su te da postoji efikasan način za redukciju mesečnih troškova, bez značajnog smanjenja kvaliteta ili kvantiteta vaših razgovora. Mobilni telefoni treba da se koriste pametno i racionalno, zato evo nekoliko saveta kako izvući najviše iz vašeg budžeta:

1) Merite vašu trenutnu potrošnju. Obratite pažnju na ono što uzrokuje promenu vašeg računa. Da li šaljete SMS poruke češće no što zovete ljude? Ili koristite vaš telefon za Internet i skidanje sadržaja sa istog? Da li su vaši izlazni pozivi i SMS poruke upućene ka korisnicima istog mobilnog operatera ili ne? Da li koristite telefon u lične ili poslovne svrhe? Odgovori na ova pitanja će vam pomoći kod utvrđivanja odgovarajućeg plana za mobilnu pretplatu i uvidite u kojim poljima trebate smanjiti troškove. Takođe se možete potruditi da iskoristite vremenske periode u toku dana u kojim se poziv tarifira po nižoj stopi, a koju obezbeđuje vaš mobilni operater. Utvrdite prioritete. Na taj način ćete utvrditi da li je bolje poslati SMS, email ili uputiti telefonski poziv. SMS poruke su dobar prenosnik informacija, ali ne garantuju trenutan i precizan odgovor druge strane, pogotovu kada su u pitanju dugi i detaljni razgovori. Pozivi su skuplji ali su odlični za potrebe trenutne komunikacije, u slučajevima kao što su hitan poziv, potvrđivanje nekih prethodno dogovorenih detalja, i zaobilaženje problema čekanja na odgovor. Email se može prilagoditi neograničenom broju karaktera i reči korišćenjem kompjutera, tako da, korišćenjem mobilnog telefona, vi ste u mogućnosti jedino da koristite ograničene mogućnosti mail-a.

2) Budite svesni trenutnih promocija koje nudi vaš mobilni operater. Neke od ovih promocija koje možete iskoristiti podrazumevaju „family“ pakete, koji vam omogućavaju poziv ka određenoj mreži korisnika po specijalnim tarifama i popustima. Ukoliko ste obavešteni o promocijama, omogućeno vam je da ostvarite veliku uštedu, pogotovu kada su u pitanju fleksibilni planovi. Budite obazrivi, jer ovi promotivni paketi traju samo određeni vremenski period i potrebno je zadovoljenje određenih uslova kako bi se koristili. Ponekad, nepoštovanje ovih uslova može samo povećati troškove. Uvek detaljno pogledajte brošuru sa promocijama kako bi izbegli sakrivene troškove koje u sebi nose, ili vremenski period koji podrazumevaju.

3) Uvek dva puta proverite mesečni račun koji vam stiže od provajdera. Pogledajte račun i vidite da li su naplaćeni neki pozivi koje niste ostvarili. Ponekad, dodatni troškovi su neprecizno uračunati i, najčešće nenamerno, dodati vašem računu. To ne bi bio prvi put da sistem doživi kvar koji će negativno uticati na vaš račun. Tako da je bolje da se ne plašite da sumnjive troškove dovedete u pitanje. Na taj način, učinićete uslugu i vašem operateru ukazujući im na problem.

To je to! Ovde imamo svega nekoliko načina za redukovanje troškova vašeg mesečnog telefonskog računa. Zapamtite, ključ svega je poznavanje vaših opcija i pametna kupovina. Srećno, i nadamo se da vam je ovo pomoglo.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovana Knežević

Avatar photo
Poslovni marketing je moja uža specijalnost. Obožavam da pratim trendove, a u poslednje vreme sam se obrela i u internet marketing-u.

SLIČNO

Zastita mobilnog telefona

Kako zaštititi mobilni telefon

Mobilni telefon već odavno nije luksuz, kao nekada. Postao nam je neophodan za održavanje kontakta …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *