Kako ispeći pile

Lepo ispeeno pile je uvek pravi raj za oči i za nepca. Ako žurite, pa čak i kad imate dovoljno vremena, ovo je je zaista najlakši i najbrži mogući način pripreme.

Za pripremu je potrebno spremiti jedno mlado pile, težine oko 1 kilogram, jednu šaka soli i tepsija, ili vatrostalna cinija u kojoj će se peći.Pile

Kako ispeći pile

  1. Uključiti rernu na 200 stepeni.
  2. Za to vreme pile dobro oprati, proveriti da li je dobro očišćeno i ako nije dodatno ga očistite, ponovo operite, ocedite od vode i kuhinjskim ubrusom osušte.
  3. U unutrašnjost pileta sipati jednu kašičicu soli.
  4. Na sredinu posude u kojoj će se peći sipati šaku soli i to tačno na mestu gde ćete staviti pile.
  5. U posudu za pečenje stavite pile grudima na dole, na gomilicu od soli, i sasvim malo pritisnite da bi stabilno stajalo.
  6. Tako pripremljeno ga stavite u rernu koja bi trebalo da se već zagrejala i smanjite temperaturu na 180 stepeni. Pecite ga jedan sat bez otvaranja rerne i bez okretanja. Ako je teže od kilograma, pečenje treba još malo produžiti u srazmeri 1 kg: 1 sat, recimo, pile od 1,5 kg treba peći sat i po.
  7. Ne treba se plašiti da će pile da bude sa jedne strane preslano, a sa druge neslano, bez obzira što posuda nije podmazana nikakvim uljem,kožica se neće zalepiti se za dno. Ako baš ne možete da izdržite, okrenite ga, ali samo jednom, mada je to sasvim nepotreban posao.
    I to je sve. Pile pečeno na ovaj način je hrskavo, meso se odvaja od kostiju koliko je mekano, a ukus podseća na pile sa roštilja.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Od stvari će vam trebati: , , ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Vesna

Avatar photo

SLIČNO

hrskava piletina

Kako se pravi hrskava piletina sa medom i senfom

Svako od nas voli da jede nešto što je lepo, hrskavo i da ima mešavinu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *